kategoria: A500
[#31] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Co z ACA 520 ?
[#32] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Co z ACA 520 ?
[#33] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Co z ACA 520 ?
[#34] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Co z ACA 520 ?
[#35] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Co z ACA 520 ?
[#36] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Co z ACA 520 ?
[#37] Re: Co z ACA 520 ?

@recedent, post #28

Tak Dokładnie o to mi chodzi na ST Pak już jest a na Ami to kto wie
[#38] Re: Co z ACA 520 ?

@rick1982, post #37

Oj stary ten wątek odkopałem… Nowłaśnie, zapowiadało się fajne turbo do A500 i co z nim??
Niewiele co można o tym znaleźć w sieci a już po naszemu to chyba nic… Projekt umarł?? Bo jak widziałem fotki to to miało/ma być montowane jak kipper, matrix itp. Czyli idealne rozwiązanie czego nie mogę powiedzieć o wystającej z boku aca500 :)
[#39] Re: Co z ACA 520 ?

@zeter, post #38

Stary ale teraz masz Aca500 +Aca1220. Co prawda wychodzi ponad 1000zł i wystaje z boku na kilometr, ale za to Jensowi się drobne zgadzają:)
[#40] Re: Co z ACA 520 ?

@twardy, post #39

No ale pytałem o ACA520...
[#41] Re: Co z ACA 520 ?

@zeter, post #40

Twardy odpowiedział ci jak jest, póki możesz podłączyć jego kartę od A1200 do ACA500, to tak jakbyś miał ACA520 a nawet więcej. Jensowi by się nie mieściło w głowie jak można nie doceniać tak perspektywicznego rozwiązania.
[#42] Re: Co z ACA 520 ?

@sanjyuubi, post #41

Panowie, a możecie do mnie normalnie bez amigowego slangu?? Nie interesuje mnie co ma jakis jeans w głowie i co się w niej mieści czy nie tylko pytam czy aca520, która wydawała by się dla mnie rozsądniejszym rozwiązaniem niż wystająca na kilometr aca500 ma zamiar ujrzeć światło dzienne…
[#43] Re: Co z ACA 520 ?

@zeter, post #42

Nie interesuje mnie co ma jakis jeans w głowie

A powinno, bo to właśnie zależy od niego i biorąc pod uwagę jego charakter i ostatnie wybryki z kartami na kody wszystko zaczyna stawać się jasne. Zaraz po tym jak zniknęła z tematu ACA520 pojawiła się ACA500 z złączem do kart od A1200. Teraz pomyśl sobie, czy Jens, który nawet moduł RTC już robi jako oddzielne urządzenie, będzie się bawił w jakieś ACA520, skoro możesz kupić jego dwie karty i on więcej na tym zyska, a pamiętaj, że jest monopolistą. Ty masz opcje, a on ma zysk. W jednym z tematów na EBA Jens wypowiedział się, że ACA500 bez CPU i pamięci nie kosztowałaby specjalnie mniej, czyli dorwał jakiś skład MC68000 i pamięci za psie grosze i to mógł być czynnik przechylające szalę z ACA520 na ACA500. Możesz się osobiście zapytać Jensa o ACA520, może i to kiedyś zrobi, ale jak na razie słuch o ACA520 zaginął.
[#44] Re: Co z ACA 520 ?

@zeter, post #42

wiesz zawsze można zastosować jakieś turbo z A600 .. potrzebny bedzie adapter link co prawda nie wiem czy Furia bedzię działać ale 9tails śmiga ...
[#45] Re: Co z ACA 520 ?

@zeter, post #42

+49 241 12077
zadzwoń i się spytaj
[#46] Re: Co z ACA 520 ?

@lukzer, post #44

Zrób sondę na ppa, bo może by się przydał ludziom taki adapter do kart od A600.
[#47] Re: Co z ACA 520 ?

@sanjyuubi, post #43

Bardzo dziękuję, to już dla mnie dużo jaśniejsze. Teraz już wiem dlaczego Jeans wystąpił w roli głównej w odpowiedzi na moj post :)

Nie wiedziałem że takie adaptery się stosuje. Fajna sprawa. Mi jednak chodzi o kartę która będzie maiała przede wszystkim ide/cf oraz ram. Nie zabardzo znam się na kartach do A600 ale pewnie żadna nie posiada kontrolera dysku skoro a600 ma to juz na pokładzie...
Ten kipper wydaje mi się fajną alternatywą ale przy dzisiejszym kursie dolara to i tak nie wchodzi w grę, póki co.
Dzwonienia do niemiec odpuszcze

Ostatnia aktualizacja: 27.01.2015 20:21:42 przez zeter
[#48] Re: Co z ACA 520 ?

@APC74, post #10

Jaaasne - komputer za 50 - 100zł i do tego turbiacz za ~3000zł.

Gdzie Ty widziałeś A500 za 50zł?
[#49] Re: Co z ACA 520 ?

@QkiZ, post #48

W zeszłym roku kupiłęm A500 brudasa za 37 pln, drugą znalazłem w śmietniku, trzecią przyniósł mi kumpel z piwnicy. Wszystkie smigają jak złoto, a po wizytach w zmywarce ta ze śmietnika wyglada świetnie :)

A co do karty turbo , to ja będę czekał na Vampire 500 link - nie powinno długo zająć stworzenie karty, wersja na A600 już jest, a jak do tego będzie Apollo core to Jens się schowa ze swoim hardware...

No i jeszcze TEORETYCZNIE możliwe jest ukazanie się Turbo Flyera 530, który ponoś jest gotowy ....
[#50] Re: Co z ACA 520 ?

@twardy, post #49

Dzięki za info!
A ja niedawno kupiłem za 24zl :):) Okazało się że działa, po wyczyszczeniu wygląda jak nówka szeroki uśmiech! Nawet nie porzółkła :) Ale przecież to biały kolor się zarzółca a ona była czarna :) Tzn. szczerze to trochę jej porzółkł kolor na tv przez scart, bo zamiast białego jest zółty... ale to drobiazg :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem