kategorie: A1200, Sprzęt
[#31] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@marcin1982, post #30

Czytam regularnie, ale póki co nie znalazłem przykładów zdjęć z wyświetlanym sygnałem RGB...
[#32] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@XeNeS, post #31

bardzo kiepski z ciebie poszukiwacz

http://www.ppa.pl/forum/amiga/25146/chinski-scandoubler-szybki-test.#m331583
[#33] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@marcin1982, post #32

Widziałem ... znaczy się efekt na tych kilkunastu zdjęciach jest w RGB?
[#34] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@XeNeS, post #33

tak
[#35] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@marcin1982, post #34

OK dziękuję.
[#36] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@Radek_Cz, post #24

Kurde nic z tego nie kumam :) elektronik ze mnie mierny.. We wtyczce jest sześć kabelków. 3 , 4 5, rozumiem , zostaje szary , żółty oraz czarny.
Gdzie je przylutować do wtyczki db 23?
[#37] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@kaka, post #36

Równie marny ze mnie elektronik, ale to jest chyba przelotka z db23 na d-sub15pin
[#38] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@glon, post #37

No ja już dawno sobie z tym poradziłem :)
[#39] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@Radek_Cz, post #21

Parę postów wyżej @Radek_Cz napisał:
Znalazłem schemat według którego na Amibayu to podłączają, zaraz popatrzę czy działa.
( tu link jak ktoś nie ma konta na amibay, KLICK )

Z racji, iż spodziewam się jutro listonosza, który przyniesie mi singapurski scandoubler ( GBS-8220 ) chciałem się upewnić czy wszystko rozumiem jak trzeba co by niczego nie spalić.
RGB Cable łącze z wtyczką db23 tak jak jest na pokazane na schemacie, a czerwony kabelek od Power Cable idzie do 23. pinu w db23??. A do czego dokładnie mam przylutować czarny kabelek od Power Cable?? No i rozumiem, że żółty kabelek od RGB Cable zostaje nie użyty??
Z góry pozdrawiam i przepraszam za to lamerskie pytanie. I jeszcze jedno, ja mam A600, ale żeby nowego wątku nie zakładać skorzystałem z tego.

Ostatnia aktualizacja: 17.03.2014 22:32:13 przez glon
[#40] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@glon, post #39

ile dałeś?
[#41] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@Fortis, post #40

16,14 + 1,99(przesyłka) funtów. Czyli jakieś 92,zł. Konkretnie to ta aukcja.
[#42] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@glon, post #39

@glon
Jeżeli będziesz łączył kabelkiem który przyjdzie z scandoublerem to możesz użyć schematu z mojego posta numer 24. Jeśli chodzi o zasilanie to nie podłączałbym go do gniazda video amigi bo tam jest zdaje się tylko 200mA a chińczyk ciągnie 500mA. Najlepiej pociągnij z gniazda od zasilania stacji dysków, albo jeszcze lepiej bezpośrednio z zasilacza.

Po pewnym czasie używania tego ustrojstwa, zrobiłem sobie kabelek db23 na db15, według tego samego schematu. Po prostu denerwowały mnie te wszystkie kable. A zasilanie pociągnąłem z zasilacza at z pieca.
Na chińczyku jest gniazdko do tego celu - jakieś standardowe, musisz tylko dopasować rozmiar wtyczki
Powodzenia.
[#43] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@Radek_Cz, post #42

A można pociągną zasilanie z tego samego co karta CF, w sensie zrobić rozgałęźnik, żeby GBS-8220 był zasilany z tego samego gniazda co CF ( jednocześnie ) ??
[#44] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@glon, post #43

Hmmm, zabiłeś mi ćwieka z tym zasilaniem do CF, nie wiem jakiego adaptera używasz i skąd on bierze
napięcie. Jeżeli tak jak wewnętrzny twardy dysk dwa i pół cala to właśnie z rozgałęźnika z płyty ma
zasilanie, z tego samego miejsca gdzie bierze wewnętrzna stacja dysków. Ogólnie możesz wziąć z każdego miejsca gdzie jest doprowadzone zasilanie bez zmian w natężeniu i napięciu, ale musisz uważać żeby
starczyło prądu dla wszystkich urządzeń jeżeli podpinasz się pod inne miejsce niż gniazdo zasilania płyty.
Ja żeby tego uniknąć pociągnąłem kabelkiem od głównego do tego skąd bierze stacja dysków.
Ale jeśli używasz tylko karty CF i rozszerzenia pamięci to spokojnie powinno dać radę.
[#45] Re: Chiński scandoubler - wewnętrzny ;)

@Radek_Cz, post #44

Nom, dokładnie, jest to CF podpinana przez przejściówkę z IDE na PMCIMA i tej przejściówki jest poprowadzony kabel zasilający CF. czyli wszystko już wiem, Dzięki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem