[#31] Re: podziekowanie

@wali7, post #30

Nie no, bez przesady. Zwróciłem koledze uwagę, że flooduje, dałem przykład jak to robić (podziękować) prawidłowo. Nie przyczepiłem się ani że założył temat bez sensu (wałkowane wielokrotnie na forum), ani że założył go w nieodpowiednim dziale (Pręgierz). Brak wyrozumiałości? Uraziłem kolegę? Zraniłem uczucia? Żal.
[#32] Re: najlepszy model Amigi ?

@barman01, post #1

Do starych gierek z Amigi 500, 600 dobry też będzie minimig. Przeczytaj koniecznie ten artykuł.
Plusów zakupu minimiga jest wiele zaczynając od łatwości przenoszenia danych (karta SD), łatwego podłączenia do monitora (VGA), dostępności myszek i klawiatur (PS2), małych wymiarów komputera.
[#33] Re: najlepszy model Amigi ?

@Leon, post #32

Ale minimig nie ma stacji dyskietek
[#34] Re: podziekowanie

@wali7, post #30

.. Na pewno w 200-300 zł się nie zamkniesz. Ale warto....

Ano :) na poczatek wystarczy a500 za 100zl :) (u mnie tez tak bylo, ale potem poszlo dalej.... i teraz nie wiem juz nawet sam ile na te hobby wydalem... z 5 razy tyle co ty tu podales? a moze i wiecej...)
[#35] Re: najlepszy model Amigi ?

@Leon, post #32

I to nadal nędzna emulacja...
[#36] Re: najlepszy model Amigi ?

@Advesarius, post #35

A czemu nędzna? Używałeś Minimiga i masz zastrzeżenia do jakości emulacji sprzętowej chipsetu Amigi?
[#37] Re: podziekowanie

@WojT_GL, post #34

Ja już wydałem cholera z 2-3 tysiące. Coś w tym jest. Amiga to komputer z duszą. Zawsze jak uruchamiam ten 20 letni komputerek mam uśmiech na twarzy :P Fajne są retro gierki. Na przykład wczoraj sobie grałem w Chaos Engine i Frankenstein'a
[#38] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: najlepszy model Amigi ?
[#39] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: najlepszy model Amigi ?
[#40] Re: najlepszy model Amigi ?

@pinior, post #38

Szkoda, ze nie ma buttona "lubie to" :)

Ja dlugo Amigi nie mialem. Zatesknilem za nia na poczatku lat 2000-cznych... Sciagnalem emulator i zaczalem sie nim bawic, grac na nim i uznalem, ze brakuje najwazniejszego - sprzetu! :)

Emulacja to najlepsza droga, zeby sie zapoznac z softem. Szczegolnie, jak ktos dzieki WinUAE zauwazy, ze Amiga to nie tylko klawiaturka na dyskietki i 2 joisticki + telewizor. Workbench odpowiednio spreparowany na WinUAE dziala wysmienicie (mozna pobrac gotowe paczki). Ale po czasie dochodzi sie do wniosku, ze to taka "wersja demo" Amigi. Cos jak "masturbacja" ;). I po takiej zabawie czlowiek SAM dochodzi do wniosku jakiej Amigi potrzebuje i czy w ogole, oraz do czego. Bo wie co z czym sie je... A tak sie konczy jak zawsze - czlowiek chcial sie czegos dowiedziec, a otrzymal mase sprzecznych informacji, ktore przerodzily sie w klotnie na temat wyzszosci swiat Wielkanocnych nad Bozym Narodzeniem...
[#41] Re: najlepszy model Amigi ?

@gorzyga, post #36

dla mnie każda emulacja to nędza Kolego :) Tak, zrobiłem sobie minimiga p czym sprzedałem, był u mnie zaledwie 2 tygodnie. Nie byłem zadowolony, bo dało się wyczuć że jest to emulator. Ot tyle.
[#42] Re: najlepszy model Amigi ?

@Advesarius, post #41

Amen.

Nie ma takiego emulatora, ktory by dzialal jak real Amiga. WinUAE katuje od wersji 0.8.x i do tej pory to sie wykrzaczy dzwiek to obraz to cos innego, chocby niewiem jak kombinowac. Jak juz to zdecydowanie wole prawdziwe zwiechy na prawdziwej Amidze

Wracajac do tematu, o ile kolega jeszcze nie zrezygnowal :) to polecam to co wszyscy chyba:

Amiga 1200 + FastRAM4-8MB(ewentualnie turbo!) + CF2-4GB do srodka jako HDD i przejsciowka PCMCIACF 128-512MB do przenoszenia danych z PC (potrzebny czytnik kart CF). System ClassicWB Lite (obsluguje wszystko).
[#43] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: najlepszy model Amigi ?
[#44] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: najlepszy model Amigi ?
[#45] dziekuje za okazana pomoc
Dziekuje za okazana pomoc i wsparcie Wszyskim forumowiczom obecnie jestem na etapie poszukiwania Amigi dla siebie jak cos znajde to sie pewnie odezwe. Jeszcze raz dziekuje Wszystkim za pomoc.
[#46] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: najlepszy model Amigi ?
[#47] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: najlepszy model Amigi ?
[#48] Re: najlepszy model Amigi ?

@Advesarius, post #41

Bo nie na dyskietki OK
[#49] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: najlepszy model Amigi ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem