Trochę wkurzasz, wiesz? :D
Znaczy - bardzo git majonez, że oto mamy kolejnego dziwnego, który pragnie namiętnie dołączyć do naszego klubu Kolesi Gmerających w Zabytkach.
Bardzo to gites, bo każdy ktoś taki, jak Ty, jest cennym nabytkiem - dokładasz swoją cegiełkę do Wiecznego Trwania Amigi.
A czemu wkurzasz? Ano temu, że proste pogmeranie w zasobach PPA powinni dać Ci odpowiedź na praktycznie wszystkie pytania, powinno rozwiać wszelkie Twoje wątpliwości.
Ten wątek niedawny, świeży -
tekst pod linkiem - podepnij się podeń, a wszystko stanie się jasne.
Trochę odwagi, inicjatywy, samodzielności.
Amiga jest w Necie opisana tak doskonale, że każdy, kto chce zacząć przygodę z tym fantastycznym, cudownym komputerem - nie powinien mieć problemów - o ile wie, czego chce - czy grać, czy korzystać z programów użytkowych (grafika, muzyka).
Nie ma czegoś takiego, jak "najlepszy model Amigi" - bo to zależne od wielu rzeczy. Od Twoich potrzeb, oczekiwań przede wszystkim. Dla jednego najlepszym modelem będzie A500, dla drugiego A600, dla trzeciego A3000, dla czwartego A4000 z PPC, BVision, Delfiną et cetera.
Dla mnie "najlepszym modelem Amigi" są wszystkie modele Amigi. Bo każda z Amig ma swój specyficzny feel. I nie istnieje żadna jakoś tam "uniwersalnie najlepsza".
Gdybyś napisał/określił, czego oczekujesz/co chcesz robić/ile kasy możesz wydać na sprzęt - łatwiej by było coś Ci sensownie doradzić.
Z tego, co piszesz wnioskuję, że najlepszym dla Ciebie rozwiązaniem będzie A1200 z kilkoma dodatkami.
Nie chcę powielać tematów, bić piany i zamulać Forum - zatem - zerknij rano na pocztę - zarzucę Ci przygarść informacji, które (mam nadzieję) przydadzą Ci się.
Serdeczności
Des