[#31] Re: ZZa râczke !!!()!!!- FAST ATA

@mailman, post #30

Dokładnie jest:
Sorry... An Error has Occured!

COPYLIB : Can't open file
Dos Error Type : Unable to locate a file or drawer

Po tym naciskam Proceed i się wyłancza spowrotem do początku instalacji
[#32] Re: ZZa râczke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #31

Chyba nie masz wszystkich bibliotek systemowych ;)

Masz coś takiego w startup-sequence?

path RAM: C: SYS:Utilities SYS:Rexxc SYS:System S: SYS:Prefs SYS:WBStartup SYS:Tools SYS:Tools/Commodities

Widziałeś na czym polega ta instalacja, przegraniu kilku plików - ATA3.driver do sys:c/, ATA3prefs do sys:prefs/, AllegroCDFS do sys:l/, mountlist cdromu do sys:devs/dosdrivers/ i dopisanie rozkazów do startup-sequence, to cała instalacja, więc po co się męczyć z installerem, ja prawie wszystko instaluje ręcznie i jest git

[#33] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #24

Jak masz jakieś problemy to loknij do mnie na GG numer jest w moim opisie i pisz nawet jak mnie nie będzie ;) Aha masz w sys:c/Copy?

[#34] Re: ZZa râczke !!!()!!!- FAST ATA

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #32

u mnie ta linijka zaczyna się tak- Path >NIL: RAM: C :SYS:Utilites SYS::Rexxc SYS: System S... i tak dalej jak u ciebie
[#35] Re: ZZa râczke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #34

Zaraz, zaraz. Nie dalej jak w poście 13. pisałeś, że nic takiego w Twojej s-s nie ma...
[#36] Re: ZZa râczke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #31

Ale co jest w skrypcie, a nie jaki błąd wywala? O tym jaki błąd wywala już wiem. W poście wcześniejszym podałeś zawartość skryptu. Teraz podaj jego zawartość w miejscu gdzie pojawia się pytanie "May I change your s-s?".
[#37] Re: ZZa râczke !!!()!!!- FAST ATA

@mailman, post #36

jak podac ( zrobic to ) zeby podało jego zawartość
[#38] Re: ZZa râczke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #37

Już to zrobiłeś w poście 29. Zrób to samo, lecz w okolicy miejsca, gdzie pojawia się pytanie o zmiany w s-s. (wyszukaj tego fragmentu w kodzie skryptu).
[#39] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #25

)
)
(if reinstalacja
(set wybor 0)
(set wybor
(askbool
(prompt "nnnnMay I change your s:startup-sequence?")
(help "nIf you agree to change your s:startup-sequence, the installer"
"will add lines:nC:CheckLMBnIF WARNn"
"SYS:Prefs/ATA3PrefsnENDIFnC:ATA3.diver QUIET")
(choices "Yes" "No")
(default 1)
)
)
)
(copylib

czy o to chodziło?
[#40] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #39

Tak tylko jeszcze dalszy ciąg jest potrzebny. Widzę instrukcję COPYLIB, ale nie wiem co ona będzie robić. Podaj ciąg dalszy.
[#41] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #1

To moze inaczej. Jezeli ktos nie moze z jakiegos powodu zainstalowac sterownikow installerem. To mozna zrobic to recznie. Potrzebne beda tylko wszystkie zainstalowane pliki, ktore moge podeslac. Mam zainstalowane najnowsze dla FastATA2 (nie updejtowanej w serwisie).
[#42] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@mailman, post #40

Podaję ciąg dalszy:
(copylib
(prompt "ATA3.driver will be copied to C: directory. " )
( help )
(source " ATA. driver")
(confirm)
(dest "C")
)
(copylib
(prompt "ATA3Prefs will be copied to SYS:Prefs Directory. ")
(help )
(source "ATA3Prefs")
(confirm)
(Infos)
(dest "SYS; Prefs" )
)
( copyfiles..... i tak dalej Może ktoś by mi pomógł zainstalować to ręcznie bo juz moja cierpliwość ( wstyd) ze ,,zawracam głowy"" Leszeksas
[#43] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #42

Czy mi się zdaje, czy w tej linii:

(source " ATA. driver")

jest spacja przed słowem ATA?

Jeżeli jest i tak też jest w skrypcie instalacyjnym, to właśnie to jest problemem. Plik w nazwie najprawdopodobniej nie posiada tej spacji i dlatego wyskakuje błąd. Proponuję poprawić to w skrypcie instalacyjnym, zapisać go i uruchomić. Powinno działać.
[#44] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@mailman, post #43

Jeżeli to nie to, to podeślij mi ten skrypt instalacyjny na maila (adres znajdziesz w profilu na forum).
[#45] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #42

jest dokładnie tak ( zrobiłem błąd)
(help)
(source "ATA3.driver")
(confirm)
(dest "C:")
[#46] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #45

Podeślij skrypt instalacyjny.
[#47] Re: ZZa râczke !!!()!!!- FAST ATA

Spróbowalem ręcznie wgralem tak jak na instrukcji wszystko bylo dobrze zapisalem w startup-sequence no i zrobilem reset .. No i wyskoczylo C:ATA3.driver: unkown comand
C:ATA3.driver: failed returncode 10
1>
[#48] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@Andrzej Drozd, post #41

Spróbowalem ręcznie wgralem tak jak na instrukcji wszystko bylo dobrze zapisalem w startup-sequence no i zrobilem reset .. No i wyskoczylo C:ATA3.driver: unkown comand
C:ATA3.driver: failed returncode 10
1>
[#49] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #48

A masz ci babo placek i co teraz bedzie

[#50] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #48

Sprawdziłem skrypt. Jest OK. Próbuje on modyfikować plik startup-sequence w katalogu S: Po tym co napisałeś później wnioskuję, że brakuje Ci przypisów do katalogów systemowych. Proponuję najpierw zrobić mały eksperyment i wpisać zamiast:

C:ATA3.driver

DH0:C/ATA3.driver

(DH0 zastąp oznaczeniem takim, które odpowiada Twojej partycji systemowej. Najprawdopodobniej jest to DH0: )
[#51] Re: ZZa râczke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #47

No i wszystko piëknie teraz musisz skopiowaę ata3.driver do katalogu 'c'. (ta sama partycja gdzie jest katalog 's' s plikiem 'startup-sequence').
zrobisz reset i WSZYSTKO ruszy z KOPYTA!

Aby nie wyskakiwaly komunikaty mozesz jeszcze w s-s za rozkazem c:ata3.driver dopisac 'QUIET' po pspacji :)

[#52] Re: ZZa râczke !!!()!!!- FAST ATA

Ok. A ja mam jedno pytanie.

Gdzie znajdę AllegroCDFS, jeżeli nie ma go w archiwum przysłanym przez ELBOX?
[#53] Re: ZZa râczke !!!()!!!- FAST ATA

@cichym, post #52

Napisz do Elboxu a przyślą ci to co potrzebujesz.
[#54] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #22

skopiuj skrypt instlacyjny do ram dysku mialem dokladnie ten sam problem i odpal go z ram dysku.

Benedykt

[#55] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@cichym, post #52

jest tylko nazywa sie orgella - chyba dla zmylki :)

[#56] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@mailman, post #50

yyyy a może poprostu c:installer z wb 3.1 jest za stary. Ściągnij nowego z aminetu.
[#57] Re: ZZa rączke !!!()!!!- FAST ATA

@Leszeksas, post #1

Napisałeś: Dysk jest świoeżo sformatowany".

Może to głupie pytanie, ale... ...zainstalowałeś na nim system??... Czy chcesz najpierw stery do FATy wrzucić a potem instalkć??... Trzeba na postawiony system takie rzeczy instalować. No i startować sićz systemu a nie z dyskietki...

Łojezusińku, ale panićty jestem... Dobranoc załoga...

Pozdr!!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem