[#1] Dwie Amigi do uratowania
Wrzucam bo znalazłem na gumtree, koles twierdzi że jak dziś nikt nie odbierze to wyrzuci na smietnik. Szkoda by przepadło.

http://poznan.gumtree.pl/c-Sprzedam-gry-video-konsole-Konsola-komputer-Amiga-500-i-Amiga-600-setki-dyskietek-joysticki-W0QQAdIdZ405114251
[#2] Ludzie z Gniezna i okolic - uratujcie sprzęt

@twardy, post #1

Ja mam ponad 100 km, ale na pewno jest ktoś bliżej.
[#3] Re: Ludzie z Gniezna i okolic - uratujcie sprzęt

@Wojski, post #2

Jak mam coś wyrzucić to oddaje za darmo lub za symboliczną opłatą, 150zł za dwie Amigi niewiadomego stanu nie jest ceną symboliczną. Jakiś cwaniaczek szuka naiwnego.

Pozdrawiam
[#4] Re: Ludzie z Gniezna i okolic - uratujcie sprzęt

@RadoslawF, post #3

mam podobne odczucia, może dlatego, że gumtree nie ma systemu komentarzy, co stanowi zachętę dla różnych naciągaczy.
[#5] Re: Ludzie z Gniezna i okolic - uratujcie sprzęt

@charliefrown, post #4

jak chce odbiór osobisty, może nie taki naciągacz.. ale w sumie z drugiej strony, albo wyrzuci, albo da mu ktoś 150 ziko??
[#6] Re: Ludzie z Gniezna i okolic - uratujcie sprzęt

@AdamZeku, post #5

Coś co chcesz wyrzucić nie wystawiasz za 150zł, a odbiór osobisty w niczym ci nie pomoże. Pojedziesz i zobaczysz w garażu dwie stare Amigi bez zasilaczy lub bez możliwości podpięcia pod telewizor czy monitor plus paczka dyskietek. Dowiesz się że stan nieznany, sprzedający się nie zna i kupujesz na własną odpowiedzialność. I co zrobisz jak w domu okaże się że Amigi niesprawne podobnie jak i większość dyskietek.

U mnie nie ma gumtree ale jest tablica.pl, trzeci miesiąc ktoś wystawia A500 bez zasilacza i osprzętu ale z informacją że stan nieznany za 70zł.

Pozdrawiam
[#7] Re: Ludzie z Gniezna i okolic - uratujcie sprzęt

@RadoslawF, post #6

jak przeczytasz dokładnie treść ogłoszenia zobaczysz, że kolo ma również monitor, zawsze można zabrać ze sobą a w razie co zasilacz.. a nawet kabel a-v.. co do prądu to ma na pewno jakieś sprawne gniazdko sieciowe.. zawsze można do niego napisać, zadzwonić.. dyskietki raczej jak będą działać to tylko miły dodatek.. żeby nie odległość (km) wybrałbym się i sam sprawdził.. nikogo nie bronię.. nie każdy jest cwaniak i chcę oszukać..

droga do śmietnika albo 150 pln , brzmi trochę jak groźba
[#8] Re: Ludzie z Gniezna i okolic - uratujcie sprzęt

@RadoslawF, post #6

Oj, chłopaki - żadnego pomyślunku. Trzeba po prostu obczaić gdzie mieszka, obstawić śmietnik a później już tylko czekać ;) Oszczędzić 150 zyli i uratować dwie Amigi ze śmietnika - bezcenne!
[#9] Re: Ludzie z Gniezna i okolic - uratujcie sprzęt

@recedent, post #8

To ja będę łapał tę A600 pod śmietnikiem ;)
[#10] Re: Ludzie z Gniezna i okolic - uratujcie sprzęt

@Duracel, post #9

Sensowna dniówka akurat jakieś 150zł, tyle że jak te "śmiecie" wyniesie dopiero za tydzień a ty będziesz pod tym śmietnikiem warował to wyceniam to na 3 (ośmiogodzinne zmiany) razy 150zł (dniówka) razy 7 (dni), taniej wyjdzie jakąś średnio rozbudowaną A4000 kupić.
Ale chętnym do czekania powodzenia oczywiście życzę.

Pozdrawiam
[#11] Re: Ludzie z Gniezna i okolic - uratujcie sprzęt

@RadoslawF, post #10

Pewnie i tak tego nie wyrzuci tylko wpadnie na na "pomysła" i wystawi na aukcji.
[#12] Re: Dwie Amigi do uratowania

@twardy, post #1

[#13] Re: Dwie Amigi do uratowania

@twardy, post #1

Jeśli do uratowania to treść ogłoszenia powinna brzmieć mniej więcej tak:

"Oddam za przysłowiowe piwo, a jak nie to sprzęt idzie na śmietnik"

A nie wołać 150zł a jak nie to śmietnik. Ja jakbym coś chciał sprzedać za 150zł to w razie braku kupca w życiu nie oddałbym na złom.
[#14] Re: Dwie Amigi do uratowania

@Hubez, post #13

Pytałem człowieka wczoraj o tę A600, ale powiedział, że nie może za bardzo rozmawiać z powodu remontu i zadzwoni wieczorem. Nie zadzwonił więc podejrzewam, że ktoś się już u niego pojawił z kim się dogadał.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem