kategoria: A1200
[#31] Re: Turbo / Ram do nowej przyjaciółeczki.

@posylus, post #28

"nie ma znaczenia blizzard 1260 lub appolo 1260"

Nie liczył bym że Apollo060 nie będzie sprawiać takich problemów jak 040, niema narzekań na 060 bo z uwagi na cenę nie było u nas popularne, ci których było stać kupowali od razu Blizzarda.

Pozdrawiam
[#32] Re: Turbo / Ram do nowej przyjaciółeczki.

@RadoslawF, post #31

Ale też nie ma już narzekań na 060 bo samo posiadanie 060 jest dzisiaj fartem

Przedwczoraj Blizzard 1260 na ebay poszedł za ponad 1800 ... w sumie nawet myślałem nad aukcją, ale drogo i chyba bym się bał kupować z zagranicy, bez sprawdzenia...
[#33] Re: Turbo / Ram do nowej przyjaciółeczki.

@posylus, post #32

Czekaj na okazję na allegro, za 1850zł był CyberStorm 060 kręcony na 72MHz i nikt nie kupił.
W czerwcu był Blizzard 060 za 1000zł, nie wiem czy ktoś go kupił i czy nie było ceny minimalnej, było też mocno kręcone Apollo za 1500zł i też nikt go nie kupił.
Jeśli spokojni poczekasz to trafisz coś taniej niż na zachodzie.

Pozdrawiam
[#34] Re: Turbo / Ram do nowej przyjaciółeczki.

@RadoslawF, post #33

Łatwo mówić czekaj - ja mam ogień w 4 literach, jak widzę golasa a1200 to mimo braku kasy swędzi mnie coś
Ale wiem, że masz rację - poczekam może swoje graty posprzedaję i ... BPPC jako minimal, oczywiście
[#35] Re: Turbo / Ram do nowej przyjaciółeczki.

@posylus, post #34

Może to i durne pytanie, ale czy mam zamontowane 060 to mogę grać w normalne gry ze stock Amigi 1200?? CZy turbo się w jakiś sposób aktywuje/deaktywuje.

Proszę wybacznie moje durne pytania.
[#36] Re: Turbo / Ram do nowej przyjaciółeczki.

@as..., post #35

Klawiszem 2 przy starcie/resecie wyłączasz kartę, generalnie odradzam, zerknij na posty nr. 25 i 27 w tym wątku. Do gier zainteresuj się pakietem WDHLoad i nic nie będziesz musiał wyłączać ani uruchamiać z dyskietki.

Pozdrawiam
[#37] Re: Turbo / Ram do nowej przyjaciółeczki.

@RadoslawF, post #36

Czyli jak tam 2 przy uruchamianiu to mam stock amigę?
Czemu odradzasz?
[#38] Re: Turbo / Ram do nowej przyjaciółeczki.

@as..., post #35

Witam, nie jestem żadnym autorytetem, ale wydaje mi się, że powinieneś zrobić jak ja - zarejestrować sobie kopię whdload - ten pakiet pozwoli Ci na uruchomienie wszystkich (no prawie, ale dla mnie na razie wszystkich) gierek z dodatkową (najwazniejszą) możliwością ich instalacji na hdd. Wiec zapraszam na stronę whdload, tam wytrzepujemy z karty parę grosza (czym wspomagamy amigowy mikrosystem) i życzę miłej zabawy.... a Amiga wciąga o czym się przekonasz...
[#39] Re: Turbo / Ram do nowej przyjaciółeczki.

@posylus, post #38

Dziękuję obadam stronę :)

Czy Amiga mnie wciągnie nie wiem...
Raczej nie..
[#40] Re: Turbo / Ram do nowej przyjaciółeczki.

@as..., post #39

Jak nie wciągnie to bez problemu ją tutaj komuś sprzedasz.

Pozdrawiam
[#41] Re: Turbo / Ram do nowej przyjaciółeczki.

@QUAD, post #29

Odpalanie dem na CS MKII 060 sprawia dużą przyjemność, ale jak odpaliłem to samo demo (Ocean Machine) na B1260/80 zupgradeowanym przez Stacha, to było jeszcze przyjemniej

Ja w tym roku widziałem na Allegro B1260 za niecałe 1200 złotych i to była bardzo dobra cena, potem pojawił się drugi po nieco powyżej 1000. Także można trafić. Generalnie o turbo 060 najlepiej pytać Stacha - dobry sprawdzony sprzęt w niezłej cenie. Albo kupić 030 i czekać na 060. Natomiast 040 nieco rozczarowuje wydajnością, zgodnością i stabilnością (mówię o Apollo 1240). Zatem dobrze jest kupić jakieś wydajne 030 np. BIV, Apollo 1230/50 MKII, a potem czaić się na 060.

Warto również sprawdzać stronę www.amibay.com - czasem tam też trafiają się ciekawe rzeczy do Amigi.

Ostatnia aktualizacja: 28.08.2012 15:53:42 przez ITU
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem