[#31] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #29

i nie będzie działał, dopóki nie powiâűesz go z jakimô trackerem. Trzeba już go określić w czasie robienia pliku torrent opcjâ -u [adres URL trackera]
Tracker to serwer który poôredniczy i kontroluje przesyîanie plików protokoîem torrent.

Ostatnia modyfikacja: 25.11.05 13:59
[#32] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@Solo Kazuki, post #31

Jaki jest URL do jakiegos dobrego, w-miare-zawsze-dzialajacego trackera?
[#33] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #30

OK zgadamy się, bo narazie te trackery które znalazłem nie działają, albo wymagaja rejestracji i autoryzacji, albo nie da się zapodać zewnętrznego pliku torrenta.

AmiGiFT 2.0 - http://exec.pl/comments.jsp?nid=2262

Na liście mailowej można przeczytać, że nie będzie dostępnej nowej wersji dopóki nie będzie dokumentacji w języku angielskim (chyba szukają pomocy) a ostatni mail był ponad miesiąc temu więc lipa z nowej publicznej wersji :(

[#34] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #28

Widzę, że nie dowiem się raczej ile czasu u Was ładuje się ten
daemon w AmigiFT... ****, szkoda, że to mi nie działa prawidłowo,
i'm confused (z ang. trza podrasować sprzęt).

Pozdrawiam

[#35] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #25

> Działa Ci AmigiFT, jak długo wczytuje Ci się daemon?

Jasne działa tak jak pisałem wcześniej - tu plik którego zassałem następnie spakowałem z komentarzem trackera, xad umie takiego odpakować normalnie z tym komentarzem. Nie wiem dokładnie o co chodzi z tym daemonem? Ja po starcie czyli pojawieniu się GUI i reload nie muszę nic czekać na wczytywanie daemona bo zaraz zapalają się żarówki lub naciskam szukanie i gotowe, a po całkowitym wyłączeniu i włączeniu sam się odpala i sciąga to co ma na liście, tylko ta wersja giFTd ma buga bo po pierwszym czy nawet drugim starcie zamiast sciągać to wszystko jest na pauzie, reszta jest taka jak w wersji 1.1.2. Udało mi się też odpalić raz wersje 2.0, start bardzo przypomina start FryingPana, ale jest wolno jeszcze bardziej niż w wersji 1.1.3 bo to też jest DEBUG i jak się pojawiło GUI to po naciśnięciu czegoś tam AmiGiFT zamarzł i nie chciało mi się już czekać to wyłączyłem.

[#36] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #35

Kliknąłem sobie na link -AMIGIFT-, zessałem, rozpakowałem zip a tu co?
Piosnka Scootera ze smerfami na wokalu. Trzeba powiedzieć, że ten
AmigiFT śmiga mi na kompie choć żarówek nie widać ;).

[#37] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #36

Może u admina sieci masz zablokowane jakieś porty.

To jeszcze wersja na wolniejsze procki w adpcm4.

PS. Naprawde nie wiedziałem, że ten wokal to są Smerfy :)

[#38] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #34

eee... trochę dziwne pytanie... nigdy nie liczyłem. Z kilka sekund, może. Ale nie zawsze łapie za pierwszym razem.

[#39] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@Solo Kazuki, post #38

No wiesz, dziwne pytanie dla kogoś komu daemon wczytuje się od
razu. Mi wczytuje się bez końca to pomyślałem, że może trzeba trochę
poczekać, tak z minutę conajmniej... Jak się testuje to dwadzieścia razy
to jak czekam około minuty za każdym razem to testuję to w sumie dwadzieścia
minut...

Mi nie łapie za żadnym razem, może coś mam u administratorka sieci
przyblokowane choć znajomi na pc ssają jak najęci.

Pozdrawiam i chyba czas powiedzieć sobie, że nie mam szans na AmigiFT'a na razie...
Myślałem o betatestowaniu, to chyba jedyne wyjście... Tak też zrobię
jutro z rańca bo inaczej dostaję kuksańca.

[#40] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #37

Nie zauważyłem różnicy między prędkością obu AmigiFT'ów.
Niestety nadal nie widać żarówek, gdzie się schowały? Masz może
wersję DEBUG to możnaby zaradzić coś na to...

Idę sobie walnąć głową w mur...

[#41] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #40

GUI DEBUG 1.1.3 na 020 jest w archiwum lzx 1.1.3 tylko zmieniona jest nazwa, standardowo odpala się GUI giFTMui 1.1.2 na 040.

Powinieneś skasować konfiguracje z envarc giFTa i dopiero odpalić.

Masz FPU?
Używasz BlizKicka?
Jakie masz biblioteki math?

[#42] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #41

>GUI DEBUG 1.1.3 na 020 jest w archiwum lzx 1.1.3 tylko zmieniona jest nazwa, standardowo odpala się GUI giFTMui 1.1.2 na 040.
Wiem, tak w ogóle odpala mi się tylko 1.1.3 DEBUG, zwykła nie pójdzie. Ja mam 030/50.

>Powinieneś skasować konfiguracje z envarc giFTa i dopiero odpalić.
Kasowałem w ENV:MUI/ i nic...

>Masz FPU?
Niestety nie...

>Używasz BlizKicka?
Nie. To coś w stylu BlazeWCP?

>Jakie masz biblioteki math?
mathieeedoubbas.library
mathieeedoubtrans.library
mathieeesingtrans.library
mathtrans.library

Co ciekawe jak chciałem sprawdzić sobie wersję mathieeedoubbas.library, kompuć mi się resetował!

[#43] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #42

Przegraj sobie z ostatniej publicznej wersji amigift.library i giFTMui 1.1.2 w wersji na procek 020 do progdir.

Bez FPU ixemul jest wolny i pewnie przez to tak długo musisz czekać, ale możesz to przyspieszyć zmapować ROM właśnie programem BlizKick "ROM3.1 ... FixMath404 PatchMath020 SpeedyChip SpeedROM HOGWAITBLIT itp. itd. QUIET" i używać szybszych bibliotek math oraz SystemPatch2 zamiast BlazeWCP bo ma już go w sobie i więcej.

[#44] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #42

> Co ciekawe jak chciałem sprawdzić sobie wersję mathieeedoubbas.library, kompuś mi się resetował!

Jeśli po sprawdzeniu tej biblioteki matematycznej komp się wiesza to pewnie wymaga FPU, albo jest uszkodzona i przez to też najprawdopodobniej nie działa tobie ten nowszy cTorrent.

[#45] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #43

Ale dziwne bo na takim szybkim procku jakim masz 030/50MHz ixemul nawet bez FPU powinien śmigać, a na zwykłej wersji nie DEBUG masz identycznie?

[#46] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #45

Dzięki za wskazówki Skoolman, jak znajdę trochę wolnego czasu to sprawdzę to i odpiszę.
Na każdym AmigiFT'cie, który mi się odpalił tak długo mi czytało więc nie wiem.

Dzięki za - cytuję - "na takim szybkim procku jakim masz 030/50MHz" - też tak sądzę i się przy tym upieram :).

Pozdrawiam!!!

[#47] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@Solo Kazuki, post #15

AmiGift 1.1.3 u mnie działa (OpenFT i Gnutella), mogę wyszukiwac pliki i ściągać je (i to nawet szybko). Są jednak dwa felery.
1) Pliki, które są ściągane nie pokazują się wogóle w oknie transferów (widać tylko, że plik przyrasta)
2) Po zamknięciu GUI demon nadal ściąga i nie da się go praktycznie zatrzymać (break nie skutkuje, tylko remove siłowe). Klikanie na disconnect przed zamknięciem nic nie pomaga.
Ktoś może ma jakąś radę na to?
[#48] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@Mario, post #47

Mario napisał(a):

> AmiGift 1.1.3 u mnie działa (OpenFT i Gnutella),

Hmmm... u mnie działa OpenFT, Gnutella i FastTrack

> mogć
> wyszukiwac pliki i ściągać je (i to nawet szybko). Są jednak
> dwa felery.
> 1) Pliki, które są ściągane nie pokazują sić wogóle w oknie
> transferów (widać tylko, że plik przyrasta)

Hmmm... dziwne. U mnie pokazuje co, jak i ile ściąga - czasami z opóźnieniem, ale pokazuje.

> 2) Po zamknićciu GUI demon nadal ściąga i nie da sić go
> praktycznie zatrzymać (break nie skutkuje, tylko remove
> siłowe). Klikanie na disconnect przed zamknićciem nic nie
> pomaga.

Znowu dziwne. U mnie grzecznie się wyłącza. Zaznaczyłeś w opcjach aby program GUI wyłączał daemona przed wyjściem?

Ogólnie sprawdź czy masz dobrze wszystkie opcje ustawione

[#49] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #28

Powiedzicie mi ludzie, komu idzie na Amidze bez FPU CTorrent 1.3.4?
Jak odpalę tego nowszego torrenta to mi wywala komunikat "EMT Trap" więc podejrzewam tu brak FPU.
A zależy mi na tym bardzo, bo starszy CTorrent nie obsługuje wszystkich tracków a dziś dowiedziałem się o dwóch płytach Broken Social Scene z 2005 i muszę je mieć :)!!!.
Heeeeeeeeeeeelp!

[#50] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #49

Może jakbym sobie przekompilował źródła na moim kompie lub takim klasycznym konfigu - to by poszło na moim, ale niestety nie umiem tego robić. Źródła są w C++ bodajże...

[#51] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #49

W sklepach też mają.
[#52] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #22

z amigiftem to jak z ruska ruletka raz idzie raz nie,
sprobuj na porcie 1213 i wpisz jakiegos usera np
user = bogozonde,

w temacie dlugiego ladowania gdzies tam w podkatalogach amigifta(nie pamietam dokladnie gdzie) sa pliczki z adresami userow/protokolow (kazaa,fasttrack etc) sprawdz (co kilkanascie sekund) czy sie zmieniaja (tzn wielkosc plikow rosnie) wtedy znaczy ze skanuje ci siec/innych userow wiec nie zdziw sie ze ze to bedzie dlugo trwalo( u mnie kiedys kilka godzin szlo)..

ps. jakbys Nowar-a dorwal on siedzial w klasykowym amigifcie,
pozdro

[#53] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@mailman, post #51

No akurat z dostaniem tej płyty to mam problemy.
A zresztą jakbym żył w normalnym kraju to bym normalnie poszedł sobie do sklepu i normalnie wydał pieniądze na tą płytę.

[#54] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@AmiChris, post #52

jakbys Nowar-a dorwal on siedzial w klasykowym amigifcie

No, swojego czasu, duzo przesiedzialem na AG. Dobily mnie mnie jednak ograniczenia typu cofanie czasu i brak nowych wersji. Co za glupota z tym cofaniem...czasu...
Aktualnie uzywam tylko DC++ (wiadomo na czym). Gdy wyjdzie wersja AmiGift ktora obsluzy DC++, to zaczne uzywac na nowo (takze inne sieci).

No ale jakby co to mozna podeslac swoje archiwum, to sprawdze czy mi dziala (mam posciagane Amigifty, ale nie mam motywacji sam sie tym bawic ;) ).

Ostatnia modyfikacja: 05.02.06 03:41
[#55] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@AmiChris, post #52

Ech, Krzysiu, a o mnie to zapomniałeś? Na AmigiFT zęby zjadłem. Swoją drogą jaja z AmigiFT są, ale da się na nim działać - do dzisiaj to robię.

[#56] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@Solo Kazuki, post #55

Hehe,spoko spoko ja to z giftem dawno temu sie bawilem i jeszcze wtedy cie nie znalem :D.Pamietam ze Nowar pamagal i Kadarrowi i mnie
uruchomic toto ;)

[#57] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@Andrzej Drozd, post #54

mnie chodzilo raczej o sprawy techniczne a nie te czasowe (imo (Zaznaczam IMO) autor planowal chyba zrobic z tego wersje shareware),mnie sie za pierwszym razem udalo uruchomic,dzialalo slicznie posciagalo mi kilka mp3,potem cos sie stalo (w prefsach nie grzebalem,normalnie proba uruchomienia i nie dziala)i juz mi sie nie udalo

[#58] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #53

Rozejrzyj się po sklepach internetowych. Tam jest prawie wszystko, a jak nie ma to postarają się zdobyć. W Trafficu widziałem sporo płyt Broken Social Scene. Wystarczy pogooglać.
[#59] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@AmiChris, post #52

Dzięki za konkrety, używałem 3-ech wersji AmiGIFT'a ale skupiłem się na 1.1.3-DEBUG (1.1.3 mi nie pójdzie).
Więc co 5 sekund dysk coś tam skrobie, ale nie wiem niestety do jakich plików wpychane są jakieś dane.
Odpaliłem sobie SnoopDOS'a i z błędów natknąłem się na coś takiego:

38 ramlib *Open IXGMTOFFSET Read Fail
39 ramlib *Open ixemul.prefs Read Fail

to z błędów, jeszcze nie może otworzyć cybergraphics.library i nie wiem co z tym zrobić bo karty gfx nie mam.

Poza tym wszystko jest OK, dla przykładu:

31 auth [202.47.112.1 *Open USERNAME Read OK

Może coś to komuś powie?

[#60] Re: CTorrent i suportowane tracki oraz AmiGIFT

@BagoZonde, post #59

Generalnie program w kółko nic nie zapisuje, robi tylko to:

1252 [8] AMIGIFT:daemon *Lock ....... daemon .......... Read ... OK
1253 [8] AMIGIFT:daemon *Lock ....... local ........... Read ... OK
1254 [8] AMIGIFT:daemon *Lock ....... FastTrack ....... Read ... OK
1255 [8] AMIGIFT:daemon *Lock ....... FastTrack.conf... Read ... OK

Z czego "daemon", "local" i "FastTrack" to katalogi a "FastTrack.conf" to plik.
Robi tak z 4 razy chyba a potem wczytuje się coś z Chatroom'u z tym, że mam Fail'a tylko z tym cybergraphics.library.

Włączony mam tylko FastTrack na 1214. Tak więc AmiGIFT nic nie robi, nic nie zapisuje, Ted, why?!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem