[#31] Re: CF + PCMCIA w A1200 raz jeszcze.

@gilban, post #30

Adf lub dms rozpakowujesz na dyskietkę.
kartę cf formujesz na fat i nagrywasz na nią plik hdf.
cf wkladasz do pcmcia, dyskietkę do stacji.
reset.
Amiga uruchamia się z dyskietki, a po chwili inicjuje się cf
Jeśli wszystko pójdzie dobrze system wgra się z cf z plikopartycji.
Spróbuj na karcie 1gb i 4gb
[#32] Re: CF + PCMCIA w A1200 raz jeszcze.

@gilban, post #30

No więc dostałem od szwagra kartę CF Kingstona 512 MB bez kwiatka i działa z Amigą rewelacyjnie w czytniku kart PCMCIA. Karta ma pewnie z 10 lat.
[#33] Re: CF + PCMCIA w A1200 raz jeszcze.

@gilban, post #32

A sprawdziłeś czy na kartach jest poprawne MBR?
[#34] Re: CF + PCMCIA w A1200 raz jeszcze.

@Norbert, post #33

A jak ja sprawdzę MBR, jak do PC jest włożona przez czytnik kart.

Po za tym ta karta 512 działa mi bezproblemowo ze sterownikami z Aminetu, a nie tymi Twoimi. Więc kombinował już nic nie będę. I tyle w temacie. Ja myślę że to jest też kwestia napięć i kompatybilności kart nowych z najstarszym standardem CF. Karty Markowe mają szansę działać, karty no-name nie. Kingstona nowe karty nie są zbyt rewelacyjne. Te stare tak - wtedy oni dbali o parametry a teraz jak widać nie. W telefonach Samsung z tego co wiem również karty Micro-SD Kingstona gryzą się. I najlepsze to są oryginalne Samsunga lub SanDisk. Tak to wygląda.
[#35] Re: CF + PCMCIA w A1200 raz jeszcze.

@gilban, post #34

MBR możesz sprawdzić na Amidze.
Fdisk znajdziesz na aminecie.
Możesz też użyć MountDos.

Te "niby moje sterowniki" to są te same jakich Ty uzywasz, tylko przygotowane jako gotowy pakiet przez ppill
[#36] Re: CF + PCMCIA w A1200 raz jeszcze.

@gilban, post #32

Mój zestaw kart oraz adapter:

(może warto byłoby, aby kilka osób zamieściło podobne zdjęcia aby powstała mała "baza" działających poprawnie kart CF ?)
[#37] Re: CF + PCMCIA w A1200 raz jeszcze.

@Kustosz, post #36

To bez sensu, ponieważ poszczególne karty mogą działać na jednej amidze a na innej już nie koniecznie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem