[#33]
Re: Monitor LCD do scandoublera zewnętrznego
@BULI,
post #32
Ja dorzucę tylko od siebie co potwierdzi już opinię autora postu, że Eizo L557 nie daje jakiegoś złego obrazu przy dynamicznych grach. Używam go z moją A1200 z kartą graficzną i świetnie działa.
Sam monitor znam baaardzo dobrze od 2004 roku kiedy to kupiłem go do mojego PC za 3100zł (niezła to była kasa wtedy). Teraz ten monitor można kupić spokojnie poniżej 200zł (używany) bez bad pikseli.
Na pececie "latał" wtedy Doom3, Ghost Recon Assault Warfighter, Serious Sam 2 i mnóstwo innych, a smużenie była jak najbardziej akceptowalne.
Co warto wiedzieć i Eizo L557:
- natywna rozdziałka 1280x1024 (do 1024x768 polecam Eizo L365)
- fabryczne ustawienia ekranu do szybkiej zmiany z poziomu panelu (do wyboru: sRGB, Text, Picture, Movie, lub własne ustawienia)
- regulacja wysokości i kąta nachylenia matrycy w pionie (może być nawet poziomo jak blat stołu)
- doskonałe barwy i kontrast (w końcu to Eizo)
- ze względu na cienką ramkę świetnie się nadaje do trybu dual screen (dwa monitory obok siebie) do rozszerzenia lub klonowania ekranu, ale to chyba nie na klasyku)
- wbudowane głośniczki (całkiem przyzwoite - podłączanie mały jack)
- dwa wejścia obrazu D-SUB i DVI (wbudowany cyfrowy KVM do płynnego przełączania między dwoma źródłami obrazu)
- przycisk autodostrojenia obszaru wyświetlania (przy amigowych rozdziałkach bardzo przydatne - centruje obraz i dopasowuje do rozmiaru ekranu)
- Made in Japan
- teraz mało kosztuje (poniżej 200zł z wysyłką),
- Eizo obok Lacie to najlepsze monitory na świecie do zastosowań profesjonalnych (grafika, DTP, itd.)
Pozdrawiam,
Ostatnia aktualizacja: 14.01.2013 09:58:41 przez Azzorek