@Shredder,
post #39
A powiedz mi, czemu zawsze, czepiają się ludzie, którzy tylko potrafią wymyślać, a nic zrobić samemu? Przecież jest sporo osób, które znają się na rzeczy i myślisz, że żadna z nich nigdy o tym nie myślała? Nasuwa się chyba, tylko taki wniosek, że w pewnym momencie ludzie dochodzili do wniosku, że to nie jest wykonalne bez poważnych ingerencji i dawali sobie siana (nie wiem, czy znowu muszę przytaczać wypowiedzi pewnego siebie programisty z przytoczonego wcześniej wątku, który miał to udowodnić 6 lat temu). Pozostali jedynie ludzie mający marzenia, których nikt im nie chce spełnić. Sama stacja dysków od PC też przecież w Amidze dział, tyle, że nie wykrywa zmiany dyskietki i nie działają gry NDOS, więc skąd teoria, że się nie da?
To chyba jasne, że jak chciałeś zdobyć stację do Amigi, to miałeś problem. Niestety nie sprawisz wykonania 8MB chipu łatwiejszym przedstawiając zaciemnienia jakie u nas panowało, proszę sobie spojrzeć na rok dodania projektu użycia stacji od PC jako gęstej w Amidze (1995 - znaczy się, że istnieli ludzie, którzy byli obeznani w temacie stacji dysków, inny projekt datowany na 1992 dotyczy podłączenia stacji mac'owej do Amigi). Z kolei dioda na taśmie to proteza sygnału RDY, działa dobrze przy odczycie, ale przy zapisie, może już narozrabiać w niektórych grach NDOS (AmigaOS z kolei nie potrzebuje tego sygnału).
Proszę o przedstawienie jakichś danych, gdzie i kiedy ktoś tego próbował i coś zdziałał, wszystkie dyskusje w internecie jaki znalazłem kończyły się w pewnym momencie, gdy ktoś miał to udowodnić. Czy dioda wystarczy, aby można było mieć 8MB chipu, a może dwie?
Dopóki, ktos nie przedstawi mi na papierze, jak to ma się odbywać w sposób techniczny (nie jakieś snucie bajek jak to by jakiś układ czuwał na pamięcią chip i ją przesuwał w inne miejsce) bez 300 krotnego spowolnienia systemu z powodu poważnego obciążenia pamięci chip transferem w tą i z powrotem, to nie uwierzę.
Ostatnia aktualizacja: 04.01.2013 19:12:33 przez rafgc