[#31] Re: Zmiana standardowych ikon w os3.1

@Hexmage960, post #29

Tradycja ma to do siebie, że się nie zmienia.

Umiera stara tradycja i rodzi sie nowa :), taka powinna byc kolej rzeczy ;).... na marginesie, parafrazujac powiedzenie "stare umrze, a nowe nie bedzie moglo sie narodzic" Antonio Gramsciego :)
[#32] Re: Zmiana standardowych ikon w os3.1

@Hexmage960, post #29

Do kolorowania pozycji w menu nie potrzeba karty graficznej.

toto ja wiem, tylko przy 8 kolorach nie bardzo mi sie oplacalo to robic, przy karcie graficznej i 256 kolorwej palecie ma to juz sens, wiec ja sie pytam, jak to zrobic pod ToolsDaemon, czy moze jest cos innego zamiast TD ???
[#33] Re: Zmiana standardowych ikon w os3.1

@11111olo, post #1

Cześć,
trochu może nie w temacie, ale chciałem zapytać, bo w paczkach z ikonkami są def_* ikonki. Np. def_lha itp. Jest jakaś możliwość, żeby wszystkie pliki z rozszerzeniem lha miały tą ikonkę?
[#34] Re: Zmiana standardowych ikon w os3.1

@Jield, post #33

Obadaj program DefIcons. Powinien wchodzić w skład pakietu NewIcons.
[#35] Re: Zmiana standardowych ikon w os3.1

@Hexmage960, post #34

A to muszę zainstalować NewIcons? Bo chciałem korzystać z ikonek MagicWB.
[#36] Re: Zmiana standardowych ikon w os3.1

@Jield, post #35

Nie.
Mogą by dowolne ikony.
[#37] Re: Zmiana standardowych ikon w os3.1

@Jield, post #35

Nie musisz. Wygląda na to, że program DefIcons zadziała samodzielnie.
[#38] Re: Zmiana standardowych ikon w os3.1

@Hexmage960, post #37

Akurat dzisiaj bawiłem się z ikonami. Chciałem Sobie wrzucić coś fajniejszego niż standardowe ikony z ClassicWB. Na początku pomyślałem o icon.library więc ściągnąłem wersję 46 z Aminetu. Nie wczytywało się pomimo odpowiedniego odwołania w S-S więc zainstalowałem NewIcons. Po tym zabiegu musiałem stawiać na nowo system kilka razy. Na początku zrobiłem Sobie backup systemu, zgrałem całość na kartę CF. Po instalacji NewIcons, które nie zachwyciły mnie jakoś szczególnie postanowiłem wrócić do stanu poprzedniego, więc zgrałem cały system z karty CF na dysk. I tu zaczęły się problemy. Podczas kopiowania z karty CF na dysk twardy, po jakimś czasie kopiując def_icons.info wywalało komunikat że BUFFER OVWERLOW. Musiałem długo kombinować żeby postawić na nowo system bo za każdym razem podczas kopiowania kończyło się takim właśnie komunikatem. Dopiero po jakimś czasie udało się wszystko doprowadzić do porządku.
Ot taka moja przygoda z ikonkami.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem