kategoria: A600
[#31] Re: Karta CF pod PCMCIA AMIGA 600 help!!!!!!

@gilban, post #30

Spokojnie przecież napisałem,że biorę tą z licytacją pod uwagę(512mb) ale pytam też o tą Sandisk ultra 4gb bo mogę wziąć nową ze sklepu za 60zł i jeżeli ona działa z pcmcia to chyba jest zdecydowanie lepsza propozycja.....
[#32] Re: Karta CF pod PCMCIA AMIGA 600 help!!!!!!

@heniek29cr, post #31

Zależy jakie się ma potrzeby co do ilości danych do przerzucenia w większości przypadków 512Mb jest wystarczające. Przypadkowo natrafiłem na inne i dużo lepsze rozwiązanie bo mam przejściówkę PCMCIA 4in1 w tym SD oraz microSD nie muszę chyba nikomu tłumaczyć że dostępność i ceny w porównaniu z kartami CF. Działa na tej samej zasadzie i tych samych sterownikach co karty CF ;)
[#33] Re: Karta CF pod PCMCIA AMIGA 600 help!!!!!!

@miro_78, post #32

Panowie SUKCESS zaryzykowałem i kupiłem tego Sandisk ultra 4gb za 60zł i od razu odpaliła bez formatowania przeniosłem pliki i działa super:) polecam zakup tej karty w proline dobra cena i na miejcu w sklepie w Opolu. Pozdrawiam
[#34] Re: Karta CF pod PCMCIA AMIGA 600 help!!!!!!

@heniek29cr, post #33

ja uzywam sandisk extreme III 2gb i działa z amiga 1200 po pcmcia i na ATA.
[#35] Re: Karta CF pod PCMCIA AMIGA 600 help!!!!!!

@pyzio2, post #34

Właśnie przeniosłem gry whdload ,których nie miałem w swojej kolekcji z młodości.......
STREED ROD:D....... i wszystko działa... wygoda rozwiązania z czytnikiem pcmcia-cf jest naprawde rewelacyjna i wszystko działa naprawdę pięknie. Dzięki zwłaszcza panu conrdd za ten blog
http://conrdd.blox.pl/2012/06/Karta-CF-jako-twardy-dysk.html
oraz panu 111111olo za wszelkie informacje. PozdrawiamOK
[#36] Re: Karta CF pod PCMCIA AMIGA 600 help!!!!!!

@heniek29cr, post #1

Przetestowałem w PCMCIA (adapter mam taki jak gilban pokazał) następujące karty:
- SanDisk Extreme III 2GB,
- SanDisk Extreme III 2GB - nie wiem czym się różnią,
- Nikon 16MB.

Do przerzucania danych z pc idealne rozwiązanie. Te karty działały z A600, A1200 1D4 i 2B. Ta karta Nikona mogła byc brandowanym SanDiskiem lub Lexarem. Zabijcie nie pamiętam, ale mogę to sprawdzić.
[#37] Re: Karta CF pod PCMCIA AMIGA 600 help!!!!!!

@Red_Bullet, post #36

Moze tez sie komus przyda - dzisiaj polaczylem to:

link

z tym:

link

i dziala malinowo na 1200 z 4 MB fast'u
[#38] Re: Karta CF pod PCMCIA AMIGA 600 help!!!!!!

@rzeznik666, post #37

BTW - czy mozna caly adapter albo sama karte z niego wyciagac i wkladac podczas pracy Amigi?
[#39] Re: Karta CF pod PCMCIA AMIGA 600 help!!!!!!

@rzeznik666, post #37

Mam dokladnie to samo OK
[#40] Re: Karta CF pod PCMCIA AMIGA 600 help!!!!!!

@rzeznik666, post #38

Można wyciągać adapter i kartę. Działa normalnie jak dyskietka, tzn montuje się automagicznie.

A wracając do tematu: sam korzystam z cf 512mb (kingston) 1,2 i 4gb (rózni producenci: cannon, kigston, i jakiś noname) nie chciały mi współpracować z czytnikiem w a600 - nie były widoczne w systemie

Ostatnia aktualizacja: 27.06.2013 22:56:15 przez binmoder
[#41] Re: Karta CF pod PCMCIA AMIGA 600 help!!!!!!

@binmoder, post #40

Raczej-chyba-tak. Jak przerzucam na zmianę z kartą WiFi to ta nie łapie i trzeba zrobić reset ale CF jest widoczna za każdym razem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem