kategoria: Programy
[#31] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@stachu100, post #29

stachu, ta wypowiedź to niepotrzebna wycieczka osobista. Proszę trzymać się tematu a wyzwiska oszczędzić na dział "Rzeźnia" albo wiadomości prywatne (jest już taka funkcjonalność na PPA).
[#32] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Logo startowe do AMIGI 600
[#33] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@LESZEK75, post #1

Z chęcią też bym sobie skombinował logo startowe, ale coś Indi MK2 nie daje rady z trybem LORES bo ekran skaszaniony jest... as przy próbie odpalenia DblPal wywala mi że nie może otworzyć ekranu... :/
[#34] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@Dorian3d, post #21

Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego AWS na 1260 wyświetla artefakty jak na zdjęciu?:

Na blizzardzie 1230 jest wszystko ok.
[#35] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@ponior, post #34

moze to wina jakiegos patcha?
[#36] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@ponior, post #34

Właśnie
Na ACA1233N też mam taki obraz z artefaktami
A pamiętam że na Blizzard 1230 kolega miał wyświetlanie dobrze
Rozwiązał ktoś ten problem ?
[#37] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@Kulamario, post #36

Mnie ja blizzardzie 1260 wyświetla logo aws dobrze. Tzn bez artefaktów
[#38] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@Amigo-A1200-040, post #37

To w czym tu jest problem
Za na ACA1233N nie chce ?
[#39] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@Kulamario, post #38

Jestem również od niedawna posiadaczem AC1233n ktoś może polecić jakiś fajny ekran startowy ? Zależy mi żeby było jakieś fajne logo, muzyczka w tle i minimum 4 opcje bootowania do wyboru. No i musi chodzić na ACA1233n bo widziałem że inni koledzy mieli z tym problem
[#40] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@LESZEK75, post #1

Ja używam AmigaStart.

Tutaj dodatkowe obrazy.
[#41] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@Solo Kazuki, post #40

A można w tle ustawić jakaś muzyczkę i czy jest menu bootowania ?
[#42] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@Vader_CH, post #41

Jeżeli szukasz gotowca, możesz obadać ten katalog (który zawiera również program polecany przez kolegę Solo Kazuki): http://aminet.net/util/boot

Jeżeli jesteś obeznany ze skryptami AmigaDOS, możesz też samodzielnie przygotować ekran startowy. Edytujesz skrypt startup-sequence lub user-startup z katalogu S na partycji systemowej, tudzież wrzucasz program do WBStartup.

1. Muzyczkę, bądź dźwięki odegrasz za pomocą programu z: http://aminet.net/mus/play

2. Grafikę możesz też wyświetlić za pomocą programu stąd: http://aminet.net/gfx/show

3. Menu bootowania da się zrobić za pomocą systemowego programu Requestchoice.

Przykład wykorzystania:
REQUESTCHOICE >ENV:num "Boot menu" "Wybierz partycję bootującą" "DH0|DH1"

Po wyborze opcji (sprawdzasz za pomocą polecenia IF i zmiennej środowiskowej) dokonujesz niezbędnych przypisań i wykonujesz odpowiedni startup-sequence.

Żeby programy (albo skrypty) wykonywały się asynchronicznie (w wielozadaniowości) korzystasz z polecenia RUN.

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2019 19:30:53 przez Hexmage960
[#43] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@Hexmage960, post #42

Na razie moje umiejętności a raczej ich brak zmuszają mnie żeby raczej z korzystać z gotowca (na razie) bo ambicje mam większe :)
[#44] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@_arti, post #18

to chyba masz mętne pojęcie o innych systemach. instalowane pliki sa wpisywane w rejest systemowy, muszą mie klucz, tak samo bilbioteki muszą być jakby zarejestrowane w systemie, a amidze wystarczy je wrzucic do folderu.
więc jak nie wiesz - to chociaż nie kpij.
[#45] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@ponior, post #34

Ponieważ mam taki sam problem na Amidze 4000 z Bfg9060 a odpowiedzi Brak więc postanowiłem sprawdzić to w winuae gdyż szybko można zmieniać konfigurację. I artefakty występują gdy ustawiamy Ram Z3 fast na 128 MB lub więcej jeśli mamy mniej to artefaktów nie ma
[#46] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@Berr131268, post #45

No to pozostaje użyć innego oprogramowania (polecam Rainboot), albo poprosić Pawła o kod źródłowy i odpowiednio zmodyfikować.
[#47] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@OSH, post #46

nie,TU masz rozwiązanie problemu:
https://www.ppa.pl/forum/amiga/48010/amiga-work-station#m845629
1
[#48] Re: Logo startowe do AMIGI 600

@Cezarykl, post #47

.

Ostatnia aktualizacja: 28.07.2025 17:06:24 przez OSH
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem