kategoria: A4000
[#31] Re: X-surf 100

@Rafał A-3000, post #30

to zle wpisales.
UNIT bedzie 0 . pamietaj aby nazwa device byla poprawna i kompletna (pelnanazwa.device)

Sprawdz np. w Miami czy Amiga poprawnie wykrywa karte sieciowa oraz jej numer MAC
[#32] Re: X-surf 100

@Norbert, post #31

Dokladnie. Unit nie wskazuje slotu Zorro.. Identyfikuje urzadzenie danego typu, wiec jesli jest jedno, to jego Unit zawsze bedzie 0.
[#33] Re: X-surf 100

@Norbert, post #31

Rzeczywiście, poszło.
Próbowałem wcześniej też na unit=0 ale to pewnie zanim poprawiłem jeden błąd w db/interface. Dlatego wtedy nie szło - wypisywało inny błąd, a po jego poprawie nie wróciłem do 0.
Super dzięki za pomoc!
Tak patrzę, że polskich znaków nie ma. Znalazłem jakiś link na forum:
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=355&t=354
lecz jest nieaktywny. Ale to nic. NECIK ŚMIGA! :)
Dziękuję!
[#34] Re: X-surf 100

@Rafał A-3000, post #33

[#35] Re: X-surf 100

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #34

Jeszcze raz dziękuję za pomoc!
Teraz już wszystko lata jak trzeba!
[#36] Re: X-surf 100

@Rafał A-3000, post #35

A jakie transfery osiągasz na X-Surfie? Bo się tak zastanawiam czy warto w (raczej dalszej) przyszłości inwestować w tą kartę czy niekoniecznie.
[#37] Re: X-surf 100

@Jenot, post #36

Ad transferów to raczej patrz wyżej lub pytaj "lepszych konfiguracji".
Ja mam podstawową A3000D (030/25MHz, CV64/4MB, 2MB Chip+ 24Fast) więc karta ma pewnie sporo "wolnego czasu" :D. W dodatku działa w trybie Zorro II (tryb Zorro III pewnie gryzł się z moim superkickstartem /v1.4/ - ciągłe resety i brak możliwości startu systemu z drugiej partycji).
Cieszę się, że wreszcie ściągam sobie programy i inne pliki bezpośrednio z netu a nie bawię się w dyskietki/cd-rw. Dużą frajdą jest też obejrzeć sobie stronki na Amidze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem