@QUAD,
post #1
Mam i uruchomiłem.
Po pierwszym włożeniu karta nie zatrybiła, system rozpoznał ją jako urządzenie producenta 512 zamiast 4626, numer produktu 100 rozpoznany był poprawnie.
Trochę nerwowo instalowałem sterownik i plik preferencji, ze dwie minuty zastanawiałem się gdzie skopiować plik mający trafić do envarc:, potem trzy minuty kombinowałem dlaczego po zmianie sterownika w Miami nie mam internetu, tradycyjnie pomogło przepięcie skrętki do nowej karty.

No i testy: przedtem miałem najwalniejszą lub jedną z najwolniejszych kart sieciowych na zorro firmy HydraSystem, prędkości pomierzyłem pobierając pliki z serwera FTP uruchomionego na pececie z windowsem xp który robi za komputer do internetu, torrentów i pracuje na okrągło, pliki ściągałem i wysyłałem przy pomocy AmiTrade. Do Amigi średnio 380 tyś znaków na sekundę od Amigi 400 tyś znaków na sekundę. X-surf-100 osiągnął średnio 600 tyś znaków do Amigi i 380-420 tyś znaków od Amigi, liczyłem na trochę więcej. Potem jeszcze sprawdziłem Xsurfa przepinając Amigę bezpośrednio do routera do którego był podpięty pecet (sygnał do Amigi szedł przez starego swicha) nie zmieniło to jednak wyników. Testowałem na plikach 26MB, 56MB i 116MB.
Pozdrawiam