[#31] Re: Upi?kszacze Workbench3.1

@R-Tea, post #30

No, i warto było odgrzebać dziesięcioletni wątek

No tak i jak zwykle ja musiałem pokazać do czego służy ten żółty czincz w monitorze xD
[#32] Re: Upi?kszacze Workbench3.1

@Paul149, post #31

Żeby nie było, pytałem kiedyś o to, ale chłopaki stwierdzili, że skoro w specyfikacji ma od 31Hz to nawet po compcie nie łyknie, więc temat odpuściłem :P
Kurde no, zaciekawiłeś mnie srogo, przeglądam od godziny specyfikacje Twojego i mojego della i jedyna różnica to matryca mój ma 16:10...chyba jednak zaryzykuje tą naprawę.
[#33] Re: Upi?kszacze Workbench3.1

@Tomuś, post #32

Ale jak masz wejście kompozytowe to będzie działać bo to nic innego jak zwykły pal a tez przez DVI możesz podłączyć do niego PC i też bedziesz mieć na 1 monitorze Amige i PC bez konieczności kupywania SD czy przełączników.
[#34] Re: Upi?kszacze Workbench3.1

@Paul149, post #22

bez karty graficznej nie wiele zdziałasz na Amidze, sam przez kilka lat bawiłem się workbenchem na samej AGA ale to było nie sympatyczne bo 256 kolorów też muliło mimo dopałki apollo 040/40.

EEEęęęę????
szeroki uśmiech

Ja na AGA w 800x600 mam 64 kolory na WB z FBlitem i WSZYSTKO zdziałam. OKOKOK
I też mam Apollo 040/40 MHz.OKOKOK
[#35] Re: Upiększacze Workbench3.1

@Paul149, post #25

:P

Ostatnia aktualizacja: 09.12.2016 00:31:31 przez Andrzej Drozd
[#36] Re: Upi?kszacze Workbench3.1

@Andrzej Drozd, post #34

Ja na AGA w 800x600 mam 64 kolory na WB z FBlitem i WSZYSTKO zdziałam

Co to jest 64 kolory? hmmm kredkami byś to lepiej pomalował ;) chcesz działać na AMI to musi być karta graficzna.
[#37] Re: Upi?kszacze Workbench3.1

@Paul149, post #36

Co to jest 64 kolory?

Są to dokładnie 64 kolory.OK

hmmm kredkami byś to lepiej pomalował ;)

Wolę robić szkic ołowkiem i malować akwarelkami. Tak czy inaczej ja średnio maluję, za to mam niezłe poczucie barw.OK

chcesz działać na AMI to musi być karta graficzna.

Musi nie kusi i nic nie trzeba.OK
Tak czy inaczej przecież mam w drugiej A1200 kartę graficzną BVision.
Jednak w pierwszej Amidze mam AGA i na WB 64 kolory.
Tak więc nie muszę mieć karty graficznej we wszystkich Amigach i mogę działać nawet na integrze zwaną AGA.OKOKOK
[#38] Re: Upi?kszacze Workbench3.1

@Andrzej Drozd, post #37

W takim wypadku to spoko ale jak ktoś ma 1 sztukę i chce naprawdę pobawić się programami i pograć w coś z lepszej półki to serio karta graficzna musi być :) Sam po zakupie Picasso 2 jakiś czas temu widzę różnicę kolosalną, nie dość że więcej kolorów to i workbench działa szybciej i nie slimaczy się jak w przypadku 256 kolorów :)
[#39] Re: Upi?kszacze Workbench3.1

@Paul149, post #38

Jak będę miał okazję nakręcę filmik z działania programu Photogenics na AGA w 256 kolorach. Działa to świetnie. Amiga z kartą Blizzard 1230-IV + FAST RAM. Brak FBlita.

Nawet jak mam wiele obrazków wczytanych zużywa niewiele pamięci CHIP. A poza tym działa bardzo szybko.

Karta graficzna oczywiście jest fajna, ale AGA też umożliwia wygodną pracę.
[#40] Re: Upi?kszacze Workbench3.1

@Hexmage960, post #39

Ja kilka lat pracowałem na AGA ale jak dorwałem picasso 2 to muszę przyznać że nie wrócił bym na AGA niestety ale szybkosc wb na karcie jest widoczna od razu
[#41] Re: Upi?kszacze Workbench3.1

@Paul149, post #40

A wracając do Picasso 2, to czy ta karta umożliwia wyświetlanie obrazu z AGA i GFX na jednym monitorze, czy potrzebny jest jakiś mikser obrazu lub dwa monitory?
[#42] Re: Upi?kszacze Workbench3.1

@Andrzej Drozd, post #41

Karta jest przelotowa więc spoko jest ;)
ja dopadłem kilka lat temu picasso 2 i zorro 2 za śmieszne pieniądze ;) jakieś 250zł
[#43] Re: Upi?kszacze Workbench3.1

@Paul149, post #42

Ja w sloty Zorro w ogóle nie poszedłem. Może jakbym nie miał BlizzardaPPC i możliwości podłączenia BVision, to być może byłoby inaczej?
Tak czy inaczej, na Ami z BVision ostatnio używam AOS4.1 FE. Oczywiście w każdej chwili mogę się przełączyć na WB3.1 i CGX na BVision.
Jednak co ciekawe, najbardziej lubię A1200 z AGA i Apollo 040/40 MHz. Do AGA mam podłączony fajny monitor CRT i na codzień używam trybu 800x600 w 64 kolorach. Bez problemu odpalam też gry WHDLoad w PALu.
Wciąż uważam, że w A1200 dopalonej w 040 i tylko z AGA, drzemią niesamowite możliwości.
Amiga1200 wciąż ma niesamowity powiew swieżości i możliwości, czego nie można powiedzieć o Macach 68k, czy nawet Atari 68k.OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem