[#32]
Re: MAS Player Evolution (MP3 Decoder)
@biax,
post #31
Ponieważ bawię się teraz moją a600 - konfiguracja podstawowa + 1MB Chip ram od Strikera, + 1MB FASTu na karcie SRAM PCMCIA (czyli bardzo wolny FAST), zainstalowany czysty Workbench 2.05 na kickstarcie 37.350 na CF (odczyt danych według sysinfo 700/800 KB na sekundę więc cieniutko).
A więc poza tym co wcześniej napisałem o jakości, oprogramowaniu i opcjach (patrz poprzednie posty w tym wątku):
Mp3 z stałym bitrate (wszystkie 44,1kHz) sprawdzałem na 96/128/160/192 kbps, grały bez problemu (wartości bitrate odczytane dla potwierdzenia z WinAMP'a pod PC).
Granica na tym konfigu zaczyna się gdzieś przy 224kbps niektóre mp3 idą bez zająknięcia inne się już lekko tną (przy 256 i 320 kbps nie ma już mowy o płynnym odtwarzaniu)
Przy 128kbps da się używać systemu (klikanie na opcje workbencha, otwieranie okien, uruchamianie i używanie systemowych programów i narzędzi, wygaszacz ekranu dużo pomaga większy od minimalnego bufor na mp3).
Im większy bitrate tym zamulenie jest większe (duże znaczenie zaczyna mieś ilość i szybkość pamięci i transfer HD).
W ramach testu uruchomiłem HippoPlayera (MAS Evolution ma wbudowany mikser) i odgrywałem mp3 (128bkps) i mody na raz.
Oczywiście, że jest to sztuka dla sztuki, nie mniej pokazuje, że jest to możliwe (nawet z wizualizacją scope pod HIPciem)!
Podsumowując jako odgrywaczka mp3 dla prawie gołej A600 się sprawdza, oczywiście mogło by by być znacznie lepiej gdyby inaczej rozwiązano komunikację pomiędzy MAS palyerem a Amigą (tu jest niestety parallel port).