kategorie: A600, Sprzęt
[#31] Re: Amiga 600 - problem z joystickiem

@_arti, post #30

Napisz Jensowi niech spojrzy na schemat i jeszcze raz pomyśli.

Arti napisz co widzisz?
Denise bierze udział w sprawdzaniu joyów więc niech Jens nie pie***y że nie ma żadnej korelacji między jego zabawkami a portami joysticka na poziomie hardware'u. To że linie M0V itd nie są do niczego wykorzystane nie oznacza że obciążanie magistrali nie wpływa na jakieś przesunięcia (opóźnienia czy zniekształcenia) sygnału. Czemu po pewnym czasie problem nie występuje?

PS. Arti ale naciapałeś! Po co walisz kalafonię? W ten sposób nie poprawia się zimnych lutów a ten scalak ich nie miał.
[#32] Re: Amiga 600 - problem z joystickiem

@11111olo, post #31

To zdjęcie z Internetów, ja tak nie lutuje :D
[#33] Re: Amiga 600 - problem z joystickiem

@_arti, post #30

Możesz ale to trzeba umieć przylutować.
Wg mnie nic to nie zmieni bo jak by ten scalak był uszkodzony to by tak samo robił bez indivision.
[#34] Re: Amiga 600 - problem z joystickiem

@11111olo, post #33

To ma sens... :/
[#35] Re: Amiga 600 - problem z joystickiem

@_arti, post #34

Przełączaniem wejść steruje Agnus z linii CCKQ_A. Ten sam sygnał trafia do U34 i Denise więc teoretycznie powinno być ok ale... tylko teoretycznie.
[#36] Re: Amiga 600 - problem z joystickiem

@_arti, post #1

Mam podobną konfiguracje i podobny problem. Po instalacji A604n i Indivision zdarzało się, że joystick przy kierunku do góry działał w lewo i do góry. W grze Yo Joe przy pierwszym poziomie obraz zacinał się gdy postać wchodziła do zamku (w szczególności gdy skakał) . Po zamianie na mocny zasilacz AT i podłączeniu stacji dyskietek bezpośrednio pod zasilacz problem ustał. Stacja to przerobiony TEAC, więc problem tkwi chyba w braku prądu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem