kategoria: A500
[#1] dsub23, joystick
Witam
jak by ktoś szukał gniazd db23 żeńskich z obudowami i joystick'ów do amigi to znalazłem firmę matt.com.pl - to nie reklama może ktoś potrzebuje jak ja ;)

Pozdrawiam,
Rakahun
[#2] Re: dsub23, joystick

@rakahun, post #1

A gdzie te gniazda??? Widzę TYLKO obudowy.
[#3] Re: dsub23, joystick

@rakahun, post #1

Obudowy tylko mają.
Faktycznie antyreklama.
[#4] Re: dsub23, joystick

@*y, post #2

na stronie nie ma gniazd ale maja fizycznie wiem bo zamówiłem i czekam na przesyłke
nie wysyłam niesprawdzonych informacji

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2013 09:21:52 przez rakahun
[#5] Re: dsub23, joystick

@11111olo, post #3

na stronie nie ma gniazd ale maja fizycznie wiem bo zamówiłem i czekam na przesyłke
nie wysyłam niesprawdzonych informacji

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2013 09:22:06 przez rakahun
[#6] Re: dsub23, joystick

@rakahun, post #4

Jesli nie jest to tajemnica, ile kosztuje gniazdo DB23 ?
[#7] Re: dsub23, joystick

@Norbert, post #6

gniazdo 4 PLN, obudowa 2,52 PLN
[#8] Re: dsub23, joystick

@rakahun, post #7

Dla tych co ostrzą zęby - wtyczek już nie ma bo kupiłem wszystkie :P

Zostało im jeszcze 20 obudów.
[#9] Re: dsub23, joystick

@11111olo, post #8

Jesteś. Złym. Człowiekiem.
czerwona kartka
zbanowac
;)
[#10] Re: dsub23, joystick

@APC74, post #9

Noo. Do tego kupiłem taniej niż 4 zł/szt. Nie było tego jakoś kosmicznie dużo.
Zmontuję z tego kable po rozsądnych cenach (nie 45 zł/szt).
[#11] Re: dsub23, joystick

@11111olo, post #8

Zachłanność ludzka nie zna granic !!!
Widać, że do społeczności nie pasujesz.
Może każdy wolał by kabel zrobić własnoręcznie do swojej amigi w końcu posiadamy je jako hobby a ty z tego biznes zrobiłeś!!!!
Ja podzieliłem się wiadomościami aby każdy by mógł kupić a nie jeden zachłanny.
[#12] Re: dsub23, joystick

@11111olo, post #10

To ja chyba będe chciał 4 kable
[#13] Re: dsub23, joystick

@11111olo, post #8

Cóż za arogancja ;) Ale ja osobiście znalazłem drugie źródło, gdzie mają znaczną ilość po podobnej (ciut niższej niż 4zł) cenie. Także zęby mam nadal ostre ;)
[#14] Re: dsub23, joystick

@BomberMAX, post #13

Jak coś ja też mam jeszcze jedno dojście ciut drożej ale zawsze.
[#15] Re: dsub23, joystick

@rakahun, post #14

To lepiej się nie chwalić bo handlarze nie śpią :P
[#16] Re: dsub23, joystick

@BomberMAX, post #15

Ludzi nie rozumiem Was. Było tam parę szt. to kupiłem i już. Jak by było 10000 szt. to by nie było problemu.

Mi nie chodzi aby jutro na allegro wystawić kable po 45 jak to robią inni ale w rozsądnej cenie.
Póki co się z tym nie afiszuję. Jak ktoś chce taki kabel to mu napiszę cenę i ciekawi mnie czy jak doda 4 zł + 10 zł wysyłka (MATT nie przebiera w tej kwestii) + kabel + EURO + wysyłki to wyjdzie ze 20 parę zł (jak nie więcej). W nieco wyższej cenie mogę zaoferować gotowy kabel. Czy to drogo?
[#17] Re: dsub23, joystick

@11111olo, post #16

Raczej chodzi o to w jaki sposób to napisałeś, mogłeś po prostu nic nie pisać tylko wystawić kable na giełdzie
to jeszcze by ludzie z zadowoleniem kupili bo taniej.
Przy okazji, czy ktoś robił kabelek DSUB23->HDMI tak żeby podłączyć Ami bezpośrednio do nowych tele
bez dodatkowych przelotek Scart->HDMI?

BomberMax, jakakolwiek szansa że mi odsprzedasz 3 wtyczki z obudowami albo bez?
[#18] Re: dsub23, joystick

@Radek_Cz, post #17

Nie tak dawno potrzebowałem taką wtyczkę i nie miałem. Pół godziny piłowałem pilnikiem DB25. Za 4 zł mało się to opłaca.
Wiele razy próbowałem te wtyczki kupić i nigdy się to mi nie udało bo zawsze nie było :(
Tym razem było parę szt. to się nie zastanawiałem.
Ty pewnie byś kupił 1 szt. gdy to taki deficytowy towar?
[#19] Re: dsub23, joystick

@Radek_Cz, post #17

Jak tylko dojdą do mnie to odsprzedam w takiej samej cenie po które kupiłem - odezwę się.
[#20] Re: dsub23, joystick

@BomberMAX, post #19

Elegancko :)
[#21] Re: dsub23, joystick

@11111olo, post #16

Było tam parę szt. to kupiłem i już

A tak całkiem z ciekawości, tych "parę" sztuk, które były dostępne to ile konkretnie?

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2013 18:53:07 przez Tom3k
[#22] Re: dsub23, joystick

@11111olo, post #18

Mi nie chodzi o to że kupiłeś wszystkie, to zrozumiałe że jeśli było dziesięć to kupiłeś.
Tylko sposób w jaki to napisałeś dawał do zrozumienia że wystrychnąłeś nas na dudka.

BomberMax dzięki.
[#23] Re: dsub23, joystick

@11111olo, post #18

Wiesz co nie wiem jak nie było poszukałem 10 minut w internecie popisałem maile i mam 2 dojścia.
Chodzi o to, że nie wykazałeś się choć odrobina trudu - najlepiej jest się nie napracować a zarobić kasę tak najłatwiej - nie lubię takich cwaniaczków.
Ja podzieliłem się z na forum żeby każdy mógł kupić a nie jedna osoba, teraz żałuje bo korzystają takie cwaniaczki jak ty.
[#24] Re: dsub23, joystick

@rakahun, post #23

A czy przypadkiem trochę zbyt mocno nie reagujesz?

jedynkiOlo wyraźnie stwierdził, że narobi z tego kabli i puści je za niewiele więcej niż koszty materiałów. Dajcie chłopakowi szansę się z tego wywiązać zanim powiesicie na nim wszystkie psy. Jeśli się okaże być słownym, to widzę same plusy: tańsze kable, mniej roboty samemu, mniej problemów (patrz ostatnio aktywny wątek o przypadkowym zwarciu pinów przy konstrukcji kabla).

Jak weźmie dla siebie piątaka i będzie wysyłał listem, to nie widzę tu żadnego zdzierstwa, dorobkiewiczostwa ani niczego innego. Zwłaszcza że pewnie jeszcze mieli tylko z 5-10 sztuk na magazynie.

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2013 23:22:59 przez teh_KaiN
[#25] Re: dsub23, joystick

@rakahun, post #1

jakby co to na alibaba.com czy ebay ciagle maja,. ceny rozne jak sie trafi. ebay zazwyczaj drozej niz 4zl, alibaba z kolei znacznie taniej, ale oni sprzedaja to kartonami wiec trzeba pomyslec :)
ponad te dwa to jeszcze kilka firm mi google wyrzucil gdzie sprzedaja.

konca swiata w kazdym razie nie ma
[#26] Re: dsub23, joystick

@teh_KaiN, post #24

Za 1 razem nie napisał nic o kablach dopiero później się tłumaczył wiec jak dla mnie chciał nas wyrolować a teraz ma wymówkę a wy go po główce głaszczecie - szkoda, że tak się dajecie nabrać ja zdania o nim nie zmienię.
[#27] Re: dsub23, joystick

@rakahun, post #26

Niestety ja też mam o nim wyrobione juz zdanie.
[#28] Re: dsub23, joystick

@bacus10, post #27

Jeszcze nie mam tych wtyczek bo pewnie we wtorek mi je wyślą ale już jak są chętni na te kable to nie widzę problemu aby je sprzedać.

Ktoś (nie napiszę kto) na PW pisał że chciałby 2 szt. i nie był to ARTI ;)
Może napisze to w tym wątku.

Od bardzo dawna pisałem że wszystko co robię to po to aby zarobić ale także nigdy nie pisałem że ceny będę windował bo np. nie ma konkurencji. Jeśli komuś 3 dychy to drogo to niech sam lutuje ;)
Też z tego nie mam kokosów - na dwa piwa starczy.

Jak ktoś chce niech wpisze w zakończonych aukcjach na allegro frazę LCD2USB to będzie wiedział wszystko.

Jeśli w innym sklepie są te wtyczki też po 4 zł to jaki problem kupić i samemu polutować kabel?

Też kiedyś kupiłem okazyjnie taki kabel za 30 zł. Po podłączeniu nie działał. Poruszanie kablem dawało chwilowo obraz. Jak rozkręciłem wtyk SCART to wiedziałem co jest tego powodem. Ktoś kupił na allegro za 3 zł "pełny" kabel 21 EURO-EURO. Też kiedyś je kupiłem jak wchodziła cyfrowa TV. Po podłączeniu był obraz i dźwięk ale także niezłe brzęczenie :(

Kabel wylądował w śmieciach i sam zrobiłem drugi który wyszedł o wiele drożej ale do dziś nie robi problemu. Ciekawi mnie czy te co są po 45 na allegro są też takie oszczędne?

Morał z tego taki że została mi wtyczka którą kupiłem za jedyne... 30 zł :(
[#29] Re: dsub23, joystick

@teh_KaiN, post #24

No no no, ktoś mnie tu obgaduje :D

Panowie bez paniki. Klasycznych Amig raczej ubywa a nie przybywa, dlatego uważam, że zapotrzebowanie na db23 raczej spadnie. Coraz więcej ludzi ma sloty PCI z graficzką VGA. Olo nie ukradł palety z db23, ale kupił ostatnie kilka sztuk na krzyż we wcale nie jedynym sklepie który je posiada. Sami dajecie przykłady dobrych źródeł.
Podsumowując chcecie zrobić kabel, kupcie sobie wtyczkę, chcecie mieć gotowy, Olo taki zrobi 1m, 3m, 15m. Do wyboru do koloru Kto chce to kupi, kto nie to nie. Ja robię sobie sam.
Do tej pory zrobiłem sobie do Amigi, C64,VIC20, Atari XL/XE/STe, Amstrad CPC. Po prostu lubię zrobić sam, tak jak wielu z was. Na zarobek bm nie chciał, bo to kiepski interes. Raczej zrobił bym dobremu koledze po kosztach, albo w zamian za jakąś poradę itp.
[#30] Re: dsub23, joystick

@Esio, post #29

Olo, znów ktoś napisze, że psujesz rynek kabli :)

Całe szczęście, że zrobiłem sobie zapas DB23 w prodinie, bo teraz to już nikt nawet nazwy sklepu nie poda w obawie przed Tobą :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem