@TUPCOM,
post #23
Niestety, próba naprawy tej płyty mnie przerosła. Za to nie poddaję się, nabyłem inną (ale też rev 1.5) od użytkownika
Marex.
Oczywiście wiedziałem o uszkodzeniu, po włączeniu zielony ekran (uszkodzone na 100% kości pamięci, strasznie się grzeją a amiga się resetuje co jakiś czas).
Teraz szukam w okolicy kogoś z hot airem, chyba że mogę te kości potraktować starą, dobrą LT-75 i odsysaczem do cyny?
W każdym razie płyta inna ale dalej walczę, tamtą zostawię jako części zamienne (cóż, była mocno grzebana i oblana elektrolitem).
Dodam że na "nowej" płycie nie ma ani śladu wylania, kondensatory wygladają jak nówki a za płytę zapłaciłem 35zł wliczając przesyłkę.
Wiem że poszedłem na łatwiznę, dłubanie to przyjemność ale też cóż, nie mam niestety aż tyle czasu bym mógł nad nią ciągle siedzieć.
W każdym razie, pozostało mi tylko przelutować kości. A tak nawiasem powinienem się przedstawić.
Sądzę że jestem najmłodszym człowiekiem na tym portalu, nazywam się Miłosz i w tym miesiącu kończę 17 lat. Mam tylko nadzieję że nie będę traktowany "inaczej" z powodu wieku