kategoria: A600
[#31] Re: Problem z obrazem

@ExciterELB, post #30

Grzeje się jedna ale U16, czyli według schematu kość główna. Jeśli wymiana jednej wystarczy to oczywiście wymienię jedną.
[#32] Re: Problem z obrazem

@miomol, post #29

Oczywiście. Nie zauważysz różnicy między tą stacją a oryginalną.
[#33] Re: Problem z obrazem

@miomol, post #31

Kolego tak czytam i dziwię się ile to można sprawdzać.
Obstawiam że DENISE jest dobra więc naprawa tego jest prosta.
Jak CXA jest uszkodzony lub nie masz pewności to go po prostu usuń.
Na composite obraz jest jaki jest i warto walczyć o RGB.

Jak nie zrobisz mogę się podjąć.
[#34] Re: Problem z obrazem

@miomol, post #31

Przy RAMie nie ma kości równej i równiejszej, obie są takie same. Jak się grzeje U16 to wymień w pierwszej kolejności.
[#35] Re: Problem z obrazem

@ExciterELB, post #34

Tak też zrobię ale niestety, nikt w okolicy nie ma hota.
Poszukam ze 2 dni i jeśli nie znajdę to po prostu podeślę jakiemuś forumowiczowi obie płyty do podmianki ramu na tej sprawnej a tą której dotyczy temat mogę dać w rozliczeniu - CPU, Denise itd się zapewne przyda przy naprawach innych płyt.
[#36] Re: Problem z obrazem

@miomol, post #35

Mam hota mogę się tym zająć :)
[#37] Re: Problem z obrazem

@jarob, post #36

Gdynia to chyba trochę mało okolica Bełchatowa ;) też mam hota i mogę pomóc, ale wątpię żeby walił taki kawał z Ami :)
[#38] Re: Problem z obrazem

@ExciterELB, post #37

Zawsze można pocztą ale wiadomo jak to z pocztą bywa.
Może znajdzie się ktoś bliżej z hotem (Łódzkie)?
Jeśli nie to poślę płyty do Gdynii, tyle że jak narazie wyskoczyło mi kilka nieprzewidzianych wydatków (jak np. cooler do PCta, bo nasze rodzime "SilentiumPC" sprzedaje sypiący się szrot a box od AMD nie daje sobie rady bo jest coś nie tak z płytą główną i źle ustawia napięcie).
Także jeśli ktoś ma hota w okolicy - proszę pisać. Jeśli nie to podeślę po świętach płyty.

Ostatnia aktualizacja: 08.12.2013 03:58:44 przez miomol
[#39] Re: Problem z obrazem

@miomol, post #38

OffTop
Mi cooler z SilentiumPC trzymie juz rok, miales wadliwy egzemplaz :P
[#40] Re: Problem z obrazem

@miomol, post #38

Ok, w takim razie czekam na info po świętach.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem