[#91] Re: A1200 PPC - Kilka pytań...

@Kaczus, post #90

A najlepiej znalezc wlasciwego setpacza...

No, to teraz jest pytanie czy kolega sprawdzal wersje 43.4?
Ja tez czesto mialem problem z SetPatchem (blad programowy i inne takie dyrdymaly). Ta wersja dziala najlepiej z moja, jedna z pierwszych BPPC.
Aha i jeszcze jedno - duzo dobrego robi wymiana sprzetowego romu na 3.1 :)
[#92] Re: A1200 PPC - Kilka pytań...

@Andrzej Drozd, post #91

w sumie jak niema bvision to moze rom3.1 ladowac blizkickem... na to samo prawie wyjdzie. bo i tak blizard mapuje rom do ramu.

[#93] Re: A1200 PPC - Kilka pytań...

@jimiche, post #92

Mapowanie sie oplaca z pliku, bo mozna latki na rom zrobic...

[#94] Re: A1200 PPC - Kilka pytań...

@jimiche, post #92

Tak, ale mi chodzi o to ze komputer z ROM 3.1 jest juz na samym starcie bardziej stabilniejszy, jeszcze bez wywolania startup-sequence. A co do romu, to mimo ze mam sprzetowy 3.1, to i tak mapuje BlizKickiem wersje 45.xx :)
Moze to i na wyrost przy WB3.1, ale co tam ;)

Ostatnia modyfikacja: 27.03.06 12:35
[#95] Re: A1200 PPC - Kilka pytań...

@Andrzej Drozd, post #94

A taki ROM to trzeba sobie kupić, prawda? :)

Tą wersję o której pisał Andrzej sprawdzę. Ale wątpię żeby to coś dało, bo nawet ta wersja, która działała na tym hdd 80 mb teraz nie chce działać...

Muszę sobie chyba sprawić jakąś inną kartę i wtedy zobaczyć jak z nią będzie wszystko współpracować. Chce ktoś sprzedać 040/40? :D

Ostatnia modyfikacja: 28.03.06 12:42
[#96] Re: A1200 PPC - Kilka pytań...

@AceMan, post #95

Witam!
Przejrzałem cały wątek i aż dziw mnie bierze, że nikt nie zaproponował pomierzenia napięcia. Wg mnie to od tego trzeba by zacząć. Masz sporo podkręconą motorolkę i blizz ciągnie więcej prądu. Zasilanie masz wpięte do złącza zasilania stacji dysków ale po drodze do karty i tak są spadki napięć. Zmierz mirnikiem napięcie na karcie PPC najbezpieczniej w miejscu wtyczki wiatraczka chłodzącego PPC. Tylko go nie odłączaj. Jeśli masz poniżej 4,8V to ma prawo się wiechać. Trzeba będzie doprowadzić zasilanie bezpośrednio na kartę.
Pozdrawiam!
[#97] Re: A1200 PPC - Kilka pytań...

@mgrod, post #96

Nikt tego nie zaproponowal, bo problemy nie pojawiaja sie podobniez przy starcie normalnym kompa, jesli uruchomi bez s-s dziala dobrze stad podejrzenie pada na setpacza, z ktorym tez kiedys mialem problemy.

[#98] Re: A1200 PPC - Kilka pytań...

@AceMan, post #95

AceMan napisał(a):

> A taki ROM to trzeba sobie kupić, prawda? :)

możesz wyrippować do pliku jak modki tyle, że z kości np. programem virus executor.

możliwe, że masz coś źle ustawione w bootmenu karty bppc.

btw. teraz mam już drugą kartę bppc i też nie zawsze startuje po pierwszym włączeniu zasilania, czasami pomaga samo restartowanie z klawiatury.

[#99] Re: A1200 PPC - Kilka pytań...

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #98

Hi! :)

No więc trochę się w mojej Amisi zmieniło - zakupiłem dzisiaj Blizzarda 040/40 Mhz. Po podłączeniu znikły problemy z setpatch'em i newicons, CapitalPunishment i AmigaBiznes nareszcie się uruchamiają ;) jednak PPaint i CygnusED nadal mają te same objawy (czasami zwiecha podczas uruchamiania). Czy to już dobitnie świadczy o słabym zasilaniu, czy jednak coś innego?

Zasilanie mam poprowadzone z zasilacza prosto do standardowego gniazda zasilania płyty głównej + dodatkowo bezpośrednie zasilanie z zasilacza do tej takiej wtyczki obok tego miejsca, gdzie podłączone są diody ;)

Setpatch: 43.7

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem