[#76]
Re: Róznice w chipsetach Amigi
@sebbb,
post #73
[offtop]
Miner zrezygnował z pracy w Atari, bo Atari po przejęciu przez korporację Warner Bros, stało się typowo korporacyjnym krwiopijcą i zanegowało jego marzenie o maszynie opartej o potężny procesor (jak na tamte czasy) MC68000. Atari w tamtych czasach miało zwyczaj obiecać premie, a później powiedzieć pracownikowi go and f...k your self

Przez co też powstało Activision znane do dziś. Na początku Atari było świetnym miejscem do pracy.
Później Amiga miała problemy finansowe, więc za czasów prowadzenia Atari przez Jacka Trzmiela

podpisali z nimi umowę o chip. Ale było to im nie na rękę, więc poszli do Commodore. W tedy Commodore jeszcze jakoś sensownie było prowadzone i udało się dojść do porozumienia. Ale jak maszyna zaczęła działać, to starą ekipę odprawili i Jay zajął się ratowaniem życia innych ludzi (chip do coś ala respirator).
To taka mniej więcej historia była, mogłem gdzieś się pomylić, to ktoś niech mnie poprawi.
A później firmą C= sterowała banda corpo idiotów, którzy wstawiali swoich ziomali na stanowiska kierownicze, aż pojawił się największy cymbał (kolega sklepikarz jednego wpływowego gościa) i stał się C.E.O. C= i zniweczył wiele dobrych projektów C=. Jak np. pierwszego laptopa, bo C.E.O. konkurencji niby powiedział mu że to nie będzie biznes (a sam chwilę później wypuścił lapa i zbił kokosy) - albo ten gość był super debilem, albo zrobił to specjalnie, żeby ubić C=. Ja bym go postawił przed sądem, za niegospodarność.
[/offtop]
W FPGA Arcade 8MB CHIP oczywiście jest od strzału, może są jeszcze jakieś inne drobne poprawki w stosunku do standardowej AGI.
Ostatnia aktualizacja: 27.11.2013 11:52:22 przez flops