kategoria: Sprzęt
[#31] Re: Sprzęty z sieci

@KrisbA, post #29

To życzę szczęścia.
Przypuszczam ze będą niesprawne.
Sprzedajacy zna sie za rzeczy a sprawdzenie napedu w czytniki usb to kilka sekund.

Ostatnia aktualizacja: 13.12.2013 15:20:56 przez Norbert
[#32] Re: Sprzęty z sieci

@amper, post #18

Wiesz, no to jest jednak mechaniczny twardy dysk, używany, niemłody. Nie sądzę, by był trwalszy niż karta CF. Na dodatek - jeśli się często coś z Amigą robi w sensie przenoszenia, przewożenia, przestawiania, podłączania/odłączania napędów - to łatwiej microdrive uszkodzić, niż kartę CF. Wszystko, co zawiera elementy mechaniczne jest bardziej podatne na czynniki zewnętrzne, wstrząsy, kurz, zmiany temperatury i wilgotności.

Jasne, że nie istnieją rozwiązania idealne, zatem CF też ideałem nie jest. Jednak osobiście używam od dawna i nie mam powodów do narzekań.

Co do pojemności - zawsze lepiej mieć więcej miejsca na dysku. Zwłaszcza, jeżeli używa się Amigi dość aktywnie, korzysta się z wielu programów.

Co do bezpieczeństwa danych - karta CF raczej nie padnie mi totalnie tak z dnia na dzień, pojawią się bad sectory - to będę wiedział, że pora zgrać dane i kupić nową. A klasyczny stary twardziel - w tym taki microdrive może zakończyć żywot gwałtownie, odzyskanie danych będzie w takim przypadku mocno problematyczne.

Serdeczności
Des
[#33] Re: Sprzęty z sieci

@iZi, post #16

Jak tam iZi? Udało się ją sprawdzić? Dziś zakończenie aukcji. ;)
[#34] Re: Sprzęty z sieci

@adam_mierzwa, post #15

wystarczy zobaczyć na ile sobie ceni NIESPRAWDZONE D64 jak to nazwał :D bez okablowania, zasilacza i w dodatku składak, i C64-II - 199 pln .. nie mam pytań, ja mu podziękuję i życzę powodzenia.
[#35] Re: Sprzęty z sieci

@Rafał A-3000, post #33

Niestety nie udało się sprawdzić. Nawał pracy, w tygodniu jestem poza Szczecinem a weekend niestety sklep z Amigą jest nieczynny. Aukcja się kończy, ciekawe czy ktoś będzie licytował czy pójdzie za cenę wywoławczą.
[#36] Re: Sprzęty z sieci

@ExciterELB, post #34

to fakt, ale z drugiej strony znaczna część sprzętu, który wystawił rzekomo działa (bo sprawdził), zwłaszcza sprzęt audio. Kupiłbym od niego jakiegoś eSTeka, żeby zawstydzić posiadaczów ACA 620 i Furii Wolfem 3D na gołym 68000 :D

A swoją drogą ciekawe rzeczy można znaleźć na tych niemieckich wystawkach!

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2013 13:57:25 przez charliefrown
[#37] Re: Sprzęty z sieci

@charliefrown, post #36

Kupiłbym od niego jakiegoś eSTeka, żeby zawstydzić posiadaczów ACA 620 i Furii Wolfem 3D na gołym 68000 :D

A ktoś już odpalił na 68000?
[#38] Re: Sprzęty z sieci

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #37

zły link :) sorki

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2013 19:58:58 przez iZi
[#39] Re: Sprzęty z sieci

@iZi, post #38

Amigo

Amigo ty moja !!
Sprzęty z sieci ! Przyznać się który to tak dzielnie wspiera Amigo-wanie...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem