Właśnie zapomniałem dodać - na OFS-sie wychodzi lipa - karta po sformatowaniu nadal pojawia się jako NDOS, albo w ogóle nie chce się formatować (error 212). Może winna jest sama karta, Kingston z kwiatkiem? Z tymi kartami na Amidze nie od dzisiaj są (znane) przeboje: wsadzona w CF-IDE wyciągają niewiele, a w przejściówce PCMCIA-CF nie chcą działać w ogóle. Z tym, że na Sandisku 2GB, który na A600/1200 działa super jest to samo.
... miałem dysk twardy w pięćsetce ...
No właśnie, dysk twardy. Też posiadam (MegaRAM HD) i z nim takich jajec nie ma, więc faktycznie procek odpada (MegaRAM chodził na 000@7MHz).
W/g mnie winna jest ACA, albo ten konkretny egzemplarz i czeka mnie procedura jej wymiany (objawy są takie same na różnych Amigach, o różnych płytach głównych), albo jej konstrukcja w ogóle, a może sam firmware (?).
Ponawiam prośbę, jakby ktoś z łaski swojej przetestował to o co prosiłem parę postów wyżej, to będę wdzięczny i dowiemy się co jest 5 (albo 500)
@Norbert, 600? A to nie za dużo będzie przejśc od razu z 30?
Czy 1 buffer to o ile się nie mylę będzie 512b (odpowiednio jak dysk ma ustawione tyleż na sektor) ?
Add 10 to 5kB, 100 to 50kB, mówimy więc o b=300kB?
Idę to zapodać. Zaraz napiszę czy coś się zmieniło.
EDIT:
Nic się nie zmieniło, więc rozmiar bufora nie ma nic do rzeczy
Ale... po wyłączeniu automount'a z partycji DH1, system (z samym dyskiem systemowym, czyli 135MB) wystartował normalnie, bez "zmuły". Pomyślałem sobie, żeby może zrobić taki myk, żeby montowanie partycji powyżej DH0 robić z planowym opóźnieniem, gdzieś pod koniec S-S? Może to pomoże? Czy mógłbyś Norbercie wkleić mi zawartość takiego przykładowego DH1, jaki należałoby dodać do systemowej mountlisty? (ACA używa scsi.device, nie wiem której dokładnie wersji).
/ chwilowo wybywam do kumpla po stuff na C-64, będę kontynuował zabawę za jakieś 2-3h /
Ostatnia aktualizacja: 10.01.2014 20:02:35 przez mccnex