[#31] Re: Kolejna A600 uratowana

@damianx, post #29

Mam fast od kipera 2k, z niczym nie koliduje, w PPA#10 jest dokładna recenzja mojego autorstwa. Wg sysinfo daje przyrost prędkości z 0,55 do 0,74 Mips. Odczyt z dysku z 550 na 650 kb/s.

Ostatnia aktualizacja: 18.01.2014 18:11:00 przez twardy
[#32] Re: Kolejna A600 uratowana

@damianx, post #1

Wykopię trochę temat. W dniu dzisiejszym byłem w odwiedzinach u brata. Jakie było moje zdziwienie kiedy zapytał mnie czy nie chcę paru gratów bo mu niepotrzebne. Okazało się że owe graty to 2 AMIGI 500 rev 6A, jedna z przełącznikiem kickstartów 1.3/2.0 a druga goła ale obie jak się okazuje działają, wymagają tylko gruntownego czyszczenia, jako że przeleżały na strychu dosyć długo, ale nie ma tragedii. Zauważyłem że w obydwu nie działa reset z klawiatury, prócz tego wszystko ok. Do tego była myszka trumienka i zasilacz, z tym że bez wtyku od strony AMI. Całkiem udany dzień OK

Do tego jeszcze 2 dżoje i kilkadziesiąt dyskietek.

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2016 21:10:44 przez nostrum666
[#33] Re: Kolejna A600 uratowana

@nostrum666, post #32

No proszę, seria prezentów - gratuluję OK
[#34] Re: Kolejna A600 uratowana

@Umpal, post #33

W tej z przełącznikiem kicków jest jeszcze podstawka pod GAREGO z okablowaniem ale bez rozszerzenia pamięci.
[#35] Re: Kolejna A600 uratowana

@nostrum666, post #34

Na forum przewijały się tematy, gdzie ludzie pytali o podstawki, bo mieli same pamięci. Pewnie ktoś się zaraz odezwie w tej sprawie
[#36] Re: Kolejna A600 uratowana

@nostrum666, post #34

Może zrób rozpiskę, zdjęcia, cokolwiek. Gdy ktoś bedzie kiedyś potrzebował, przynajmniej będzie szansa zrobić to samemu.
[#37] Re: Kolejna A600 uratowana

@baderman, post #36

Jak wszystko wyczyszczę to zrobię zdjęcia, jako że obudowy już są w kąpieli. Muszę jeszcze trochę porozbierać płyty z ekranów i je też wyczyścić.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem