[#31] Re: Total Amiga PL - dzieki!!

@luk, post #1

Ja też muszę napisać swoje doznania.

Przede wszystkim gratuluję inicjatywy. To faktycznie coś, że nie skończyło się na słowach. Dostałem w łapy namacalny dowód, że oto amiga (w takiej czy innej postaci) żyje.

Najpier plusy:

1. Najważniejsze - super niesamowite uczucie czytać sobie amigową gazetkę - to nie to co ekran monitora - w tym jest jakaś magia.
2. Papier nawet dobrej jakości, ładnie równo i solidnie spięty.
3. Graficznie gazetka prezentuje się bardzo dobrze - lubię taki styl - czytelność przede wszystkim bez zbędnych wodotrysków. Szczególnie podoba mi się pod tym względem dział 'wiadomości'. Brak koloru nie przeszkadza.
4. Artki, które przeczytałem zostały bardzo dobrze przetłumaczone - nie czuje się, że to z inszego języka teksty.

... ale żeby za miodnie nie było ... minusy:

1. Zdarzyło się kilka literówek - nie są rażące ale wiadomo ... literówka jest literówka
2. Jak pewien macowiec stwierdził w innym wątku, okładka wygrała jakiś tam konkurs badziewności. Z żalem muszę przyznać, że miał troszku racji, ale wzięta jest chyba z wersji oryginalnej więc naszego 'wydawcy' to raczej nie obciąża.
3. Koloru brakuje mi tylko w jednym miejscu - na screenach gier - nie wiem jak to można poprawić - wydają mi się jakby ciemne - może je troszkę rozjaśniać
4. No i twardsza okładka by się przydała.

Ogólnie wyszło bardzo pozytywnie.

Dzięki

[#32] Re: Total Amiga PL - dzieki!!

@luk, post #1

Posłusznie melduję, że TA PL już do mnie dotarła! :o
[#33] Re: Total Amiga PL - dzieki!!

@R-Tea, post #32

No ja u Koszera looknąłem trochę, ale nie chciałem pożyczać bo tak laaaało, że Totalnie by przemokła. Solidnie wydane, brakuje tylko kolorku choćby na okładce, ale z kolei ta nie powala :) więc może szkoda farby, nie?

A gdyby tak z 2006 egzemplarzy na Polskę naszą szło to ile wynosiłby taki koszt tego nakładu w drukarni?

Pozdrowienia dla tłumaczy, język podszkolą, patriotyzm lokalny podleczą i wiele by tu wymieniać. Piszcie się na kolejne numery :).

[#34] Re: Total Amiga PL - dzieki!!

@R-Tea, post #32

Do mnie tez doszlo.
Dziekuje wszystkim ktorzy przyczynili sie do zaistnienia takiego pisma w jezyku polskim.
[#35] Re: Total Amiga PL - dzieki!!

@BagoZonde, post #33

Koszt nawet 100000 numerów byłby taki sam jak jednego numeru. Nie jesteśmy ograniczeni jakimś nakładem minimalnym.
Wydrukujemy ile trzeba, nawet 1-2 sztuki za rok. :)

[#36] Re: Total Amiga PL - dzieki!!

@SirLEO, post #35

No ale wiadomo, wiecej osob kupuje, wieksza motywacja do pracy...

[#37] Re: Total Amiga PL - dzieki!!

@SirLEO, post #35

Ale przy znacznie większej ilości egzemplarzy drukarnie obniżają koszty, tak to się kręci.

A jaka będzie cena tego numeru za rok? ;).

Śmieję się oczywiście, kawał dobrej roboty zdiełano!

[#38] Re: Total Amiga PL - dzieki!!

@BagoZonde, post #37

Jesli jest drukowane troche bardziej profesjonalna technika to sie zgadza, tu jest problem jednak ten, ze taki druk oplaca sie od 1000 sztuk dopiero.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem