[#31]
Re: Total Amiga PL - dzieki!!
@luk,
post #1
Ja też muszę napisać swoje doznania.
Przede wszystkim gratuluję inicjatywy. To faktycznie coś, że nie skończyło się na słowach. Dostałem w łapy namacalny dowód, że oto amiga (w takiej czy innej postaci) żyje.
Najpier plusy:
1. Najważniejsze - super niesamowite uczucie czytać sobie amigową gazetkę - to nie to co ekran monitora - w tym jest jakaś magia.
2. Papier nawet dobrej jakości, ładnie równo i solidnie spięty.
3. Graficznie gazetka prezentuje się bardzo dobrze - lubię taki styl - czytelność przede wszystkim bez zbędnych wodotrysków. Szczególnie podoba mi się pod tym względem dział 'wiadomości'. Brak koloru nie przeszkadza.
4. Artki, które przeczytałem zostały bardzo dobrze przetłumaczone - nie czuje się, że to z inszego języka teksty.
... ale żeby za miodnie nie było ... minusy:
1. Zdarzyło się kilka literówek - nie są rażące ale wiadomo ... literówka jest literówka
2. Jak pewien macowiec stwierdził w innym wątku, okładka wygrała jakiś tam konkurs badziewności. Z żalem muszę przyznać, że miał troszku racji, ale wzięta jest chyba z wersji oryginalnej więc naszego 'wydawcy' to raczej nie obciąża.
3. Koloru brakuje mi tylko w jednym miejscu - na screenach gier - nie wiem jak to można poprawić - wydają mi się jakby ciemne - może je troszkę rozjaśniać

4. No i twardsza okładka by się przydała.
Ogólnie wyszło bardzo pozytywnie.
Dzięki