Witajcie, postanowiłem uruchomić moją starą amigę , darzę ją sentymentem, ponieważ mam ją po zmarłym wujku, wybity jest na płycie rok 1991, data moich urodzin, pewnie przez kilka lat on sam na niej trochę podziałał, później przekazał mi i bratu ją do zabawy, wiadomo jak to dzieciaki używaliśmy ją tylko do gier, chociaż pamiętam, że mieliśmy jeszcze drukarkę, o innych zastosowaniach nie wiedziałem, od śmierci mienło 11 lat, teraz gdy jestem ciekaw jak to wszystko działało nie mam od kogo się tego dowiedzieć, w pamięci mam tylko urywki niektórych gier , mam nadzieję, że pomożecie i ją odświeżyć :) .Ze względu na kierunek studiów chciałbym też zacząć praktyczną naukę elektroniki bo z teorii niestety nic nie wychodzi... a tu jest się czego uczyć.
Oto fotki:
do czego służy przełącznik L/H na modulatorze?
Czy to urządzenie sam III jest przeznaczone do amigi ? google nic nie wskazuje.

Pamięć ram, osobiście chyba nigdy nie używałem ponieważ miało być to uszkodzone, ktoś podpowie jak to sprawdzić? Na zdjęciach widać był wymieniany kondensator.
Stacja dyskietek, podpiąłem niestety żadnej reakcji.
Pamięć ram ? bateria wylała i zniszczyła trochę ścieżek, zastąpie je kabelkami.
zdjęcia płyty głównej
Nigdy nie widziałem do czego ten przełącznik

widać miejsca na kości pamięci, można je dolutować ?
można dołożyć baterię ? o co chodzi z filtrem audio?

jeśli w tym polu są ważne informacje to mogę je przepisać ręcznie.
tu widać jak idą kable od przełącznika.
O co chodzi z tym zegarem ?

największy był dla mnie problem myszki bo gdzieś się zgubiła, ale dziś odkupiłem od kolegi myszke rs232 za 3zł :) oby była sprawna.
Musze jeszcze poszukać dyskietek a miałem ich mnóstwo, oby się nie okazało, że poszły na śmietnik.
Może jest ktoś ze śląskiego, kto by chciał trochę o amigach pogadać ? ew. przez gg :)
Ostatnia aktualizacja: 01.02.2014 12:59:43 przez Fortis