kategoria: A1200
[#31] Re: A1200: co wybrac ...

@tcz, post #30

Kwestia szacowanej ilości sprzedanych kart.
Tak na oko to kart z 060 sprzeda sto czy dwieście, z 040 do tysiąca a z 030 i 020 kilka może nawet kilkanaście tysięcy. Więc robi te na których najwięcej zarobi.

Pozdrawiam
[#32] Re: A1200: co wybrac ...

@tcz, post #30

Wystarczy sprawdzić na stronie producenta.
[#33] Re: A1200: co wybrac ...

@ViruS, post #19

"Kineskopowe graty nie wchodzą w grę"

Graty jak graty, ale w mojej opinii ów graty maja znacznie lepsze nasycenie i kontrast na LCD TN czy nawet IPS. Ważne by trafić na niewyrąbany egzemplarz. Nie zejdę z baniaka w życiu przynajmniej w amidze
[#34] Re: A1200: co wybrac ...

@RadoslawF, post #31

A ColdFire ? Niby to następca 060 cena niewielka, a nikt kart nie robi (kiedyś ktoś coś obiecywał a i tak nic z tego nie wyszło jak zwykle)
[#35] Re: A1200: co wybrac ...

@newguru, post #33

Niech kupi Indivision i monitor LCD, wyjdzie pewnie cos kolo tysiaka, ale na pewno bedzie lepiej sie gralo, a calosc moze wyjdzie mu troche mniej niz PS4 Ja swoje powiedzialem, sto procent info z wlasnego podworka.

@Panie ViruS, a ta obudowa to mocno pogruchotana? Pisze PM w tej sprawie.

Ostatnia aktualizacja: 24.03.2014 23:20:32 przez mccnex
[#36] Re: A1200: co wybrac ...

@_arti, post #32

Co do 68060, to jeszcze parę lat temu wyprodukowali jakąś serię, ale z tego co wiem, nigdzie już nie można kupić pełnej 68060 (chyba że używka i po sztuce).
Nikt też dla żadnej firmy nie wyprodukuje serii 2000szt., więc jedyna nadzieja, że US Army będzie potrzebować, to znów puszczą serię paręnaście tyś. i znów kilka tyś. będzie można kupić, ale to bardzo wątpliwe.

Co do ScanDoublera FlickeFixera to mam Indi MK II, daje świetny obraz (ale nie mogę zmusić go rozciągnięcia obrazu w niektórych rozdzielczościach na pełny ekran) i kosztuje słono, można stosować tylko w jednej Ami, ale jest alternatywa: http://www.ebay.co.uk/itm/SCART-To-HDMI-1080p-HD-UPSCALER-Converter-Adapter-FOR-Sky-Wii-VHS-STB-DVD-HDTV-/300614927083
Mam takie coś podpięte w swojej A1200 do monitora LCD, przy pomocy kabla Euro (jeden pin mam podpięty do przełącznika chyba 16 (CVBS/RGB, czy coś takiego, gdzieś już tutaj dokładnie o tym pisałem), bo normalnie ten konwerter nie działa z Ami (bo Ami daje niekonwencjonalny sygnał), ale dzięki trikowi z przełącznikiem, cyka się i urządzonko łapie obraz. Dodam, że obraz na moim LCD niczym nie odbiega jakością od Indy i jest na cały ekran. Jak miałem zew. SD/FF do Ami, to ten dedykowany Ami, miał dużo gorszą jakość.

Ostatnia aktualizacja: 24.03.2014 23:55:55 przez flops

Ostatnia aktualizacja: 24.03.2014 23:57:25 przez flops
[#37] Re: A1200: co wybrac ...

@tcz, post #8

Jednak turbina :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem