kategoria: A1200
[#31] Re: Karty turbo z CPU 060

@sebar27, post #30

Można też sposobem Staszka z Gazpromu.
[#32] Re: Karty turbo z CPU 060

@iZi, post #31

Kolega coś przybliży czy nie było pomysłu na odpowiedź?
[#33] Re: Karty turbo z CPU 060

@sebar27, post #32

[#34] Re: Karty turbo z CPU 060

@sebar27, post #32

Wystarczy poszperać na forum.
[#35] Re: Karty turbo z CPU 060

@iZi, post #31

Musiał mieć dobre oko i się niezle napocić aby to przylutować ! szeroki uśmiech
[#36] Re: Karty turbo z CPU 060

@Art, post #35

Przychodzi mi tekst z amigowej polskiej gry: "Bo Staszek mocny jest!" i dla niego takie lutowanie to pestka
[#37] Re: Karty turbo z CPU 060

@flops, post #36

Będzie zabawa jak kiedyś ten simm się wysypie ;)

Ostatnia aktualizacja: 10.07.2014 10:28:20 przez sebar27
[#38] Re: Karty turbo z CPU 060

@sebar27, post #37

Hotairem wylutujesz dosyć szybko
[#39] Re: Karty turbo z CPU 060

@wali7, post #38

Lutowanie tego simma nie jest trudne. U mnie wyszło ok jak i u kolegów z forum.

Najważniejszy jest pomysł!
[#40] Re: Karty turbo z CPU 060

@wali7, post #38

nawet grotówką dość szybko można polecieć wsuwając jakiś cienki pasek czegoś pomiędzy pin a pad, ale hotem szybcej, ćwiczyłem
[#41] Re: Karty turbo z CPU 060

@sebar27, post #30

Wsadzi wsadzi tylko trzeba upolować odpowiednie podstawki kątowe, spiłować klucz i zamontować simma z obrotem o 180 :). Tym sposobem cieszę się 64 fastem w desktopie ;)
Miło by było strasznie gdybyś zaprezentował jakieś zdjęcia swojej przeróbki. Sam mam Apollo przerobione przez stacha100 i jestem zadowolony, ale że mam kartę w desktopie i nie chciałem się odcinać od możliwości wyciągania procka z podstawki bez wylutowywania dodatkowego sima, to odpuściłem sobie dodatkową kość pamięci. Ale że noszę się z zamiarem wsadzenia A1200 do pudła od A500 to chciałbym może dospawać sobie dodatkową podstawkę, w czym pomogły by mi twoje zdjęcia dzięki z góry
[#42] Re: Karty turbo z CPU 060

@Radek_Cz, post #41

Mówisz i masz. Poszło do graffiti ale czeka jeszcze na moderacje.
[#43] Re: Karty turbo z CPU 060

@sebar27, post #42

Czy ktoś ma na sprzedaż podstawkę 206pin pod 68040/68060 ?
[#44] Re: Karty turbo z CPU 060

@sebar27, post #42

O dzięki. Wrzuć jeszcze jedno od strony procka, tak żeby było widać ile tam miejsca po między pamięcią i czipem jest. I jakbyś mógł leciutko bardziej zbliżyć całość, ślepy człowiek na starość się robi ;p.
[#45] Re: Karty turbo z CPU 060

@Radek_Cz, post #44

Wieczorem pstryknę fotki lustrzanką z dedykacją ;)
[#46] Re: Karty turbo z CPU 060

@Pawelek, post #43

16 x jednorzędowy SIL w odcinkach po 14pin i będziesz miał podstawkę za mniej niż 20 zeta
check this out
[#47] Re: Karty turbo z CPU 060

@Kilos, post #46

Też o tym myślałem żeby tak zrobić podstawkę i jest to wykonalne. Kołki w podstawkach są takie same jak w SIL.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem