[#22]
Re: PFS3: dziwne zachowanie
@twardy,
post #21
scsi.device mam w wersji 50.41 i to jest wlasnie ta z elboxowego drivera.
No wlasnie Mateuszu z Elboxu, prawdopodobnie ten scsi.device jest specyficzny dla Twojej karty ... ale wiesz co policz md5 dla tego pliku, spakuj go i podesli mi prosze na maila... moze ten driver jest jednak generyczny i zadziala z IDE na plycie Amigi...
Testow ciag dalszy... software ten sam, zmienilem tylko karte CF na dysk 2,5" 80 GB. Zalozylem partycje HDInstTool'em, sformatowalem i wgralem system - wszystko pod FS-UAE. Mam jedna partycje o rozmiarze ok ~1.3 GB (8191 cylindrow). Zrobilem reboot i FS-UAE wstaje bez zadnego problemu
Przelozylem dysk do Amigi, bootuje ... czerwona ramka i komunikat "software failure ..."

Rebootuje Amige, naciskam dwa przyciski myszki i wchodze do "Amiga Early Startup Control". Wchodze do "Boot options" i widze:
dh0 PFS3
Naciskam na "Boot with no startup-sequence" i dostaje sie do AmigaDOS. Wydaje polecenie "info" idostaje informacje o dh0, jego rozmiar nazwa sie zgadzaja - wszystko wyglada spojnie. Wydaje polecenia:
> assign t: ram:
> assign env: ram:
i nastepnie:
> loadwb
I dostaje komunikat:
"Cannot open "Workbench.library", version 45. Unable to run "AmiDoc""
Co to wszystko oznacza? Czy to znaczy, ze Amiga widzi na poziomie "Early Startup Control'a" prawidlowy dysk i file system? Skoro wszedlem do AmigaDOS (przez nacisniecie "Boot with no Startup-Sequence) czy to oznacza, ze Amiga jednak wyczytala jakies dane z partycji PFS3 czy moze na obecnym etapie wszystko leci z ROM'u?
Co zrobic aby po poleceniu "loadwb" nie wywalalo tego komunikatu?