kategoria: A1200
[#31] Re: PFS3: dziwne zachowanie

@tcz, post #30

wg. tego co w sygnaturach to 80GB i więcej ma wielu
może masz nie halo karty CF, coś robisz źle, albo to scsi.device którego używasz jest do luftu
postawiłem przed chwilą na próbę ClassicWB/OS3.1 na karcie 8GB, wszystko pod UAE, kartę ogarnąłem w HDInstTools, dwie partycje PFS3, jedna ~1GB, druga ~7GB, przerzuciłem ClassicWB z hardfile na CF, do devs podrzuciłem najnowsze scsi.device zdaje się 46.00, w ClassicWB już jest wpis w s-s który sprawdza czy w katalogu devs masz scsi.device i jeśli tak ładuje go przez loadmodule, także nic nie trzeba dodawać, następnie zapodałem CF do gołej a1200, dorzuciłem tylko Vipera 1230 żeby nie zamulało i po odpaleniu tak jak się spodziewałem wszystko hula jak trzeba.
[#32] Re: PFS3: dziwne zachowanie

@Kilos, post #31

U mnie jest problem tylko z karta CF 8GB i dyskiem 80 GB, choc i one dzialaja na FS-UAE. Karta 1GB Kingstona i kilka roznych kart 4GB dziala i z emulatorem i z Amiga.

Skad mozna pobrac scsi.device 46.00? Czy mozesz mi podeslac link?
[#33] Re: PFS3: dziwne zachowanie

@tcz, post #32

działają pod UAE, bo uaehf.device wspiera duże dyski, tutaj masz archiwum scsi.lzx, zmień nazwę scsi.device_A1200 na scsi.device

daj na początku w s-s
IF EXISTS DEVS:scsi.device
    C:LoadModule DEVS:scsi.device
EndIF

jeśli to będziesz robił pod OS3.9 to chyba też wypadało by dodać do SetPatch SKIPROMUPDATE scsi.device, albo dać loadmodule po SetPatch
nie wiem czy Ci to pomoże, bo teoretycznie scsi.device od wersji 43.34 wspiera duże dyski więc powinno Ci hulać na tym które masz

Ostatnia aktualizacja: 05.04.2014 11:49:29 przez Kilos
[#34] Re: PFS3: dziwne zachowanie

@Kilos, post #33

z loadmodule po SetPatch to słaby pomysł, bo będziesz miał 2 restarty, jeśli masz zainstalowane BB2 to już w tej chwili powinieneś mieć jeden restart, jeśli nie masz to znaczy, że nie masz BB2
[#35] Re: PFS3: dziwne zachowanie

@Kilos, post #34

Mam juz BB2 i mam juz jeden restart. Czyli jak powinienem zainstalwoac Twoj scsi.device? Jakie zmiany i wjakich plikach powinienem wprowadzic?
[#36] Re: PFS3: dziwne zachowanie

@tcz, post #35

naprawdę nie wiem czy to ma sens, bo scsi.device od wersji 43.34 poprawnie obsługuje duże dyski, ale jeśli chcesz to walcz... daj na początku startup-sequence:
C:LoadModule DEVS:scsi.device NOREBOOT REVERSE

do SetPatch dodaj SKIPROMUPDATE scsi.device czyli
C:SetPatch SKIPROMUPDATE scsi.device QUIET
[#37] Re: PFS3: dziwne zachowanie

@tcz, post #35

Widzę że masz blizzarda 30/50 z 64 megami na pokładzie ale zobacz czy
nie dodało ci się jakieś zero w liczbie buforów do partycji, na przykład
zamiast 100, dałeś 1000. Przy 80 gigach to może pozamiatać.
Te mniejsze na pewno przy tej pamięci powinny być ok.
[#38] Re: PFS3: dziwne zachowanie

@Radek_Cz, post #37

Liczbe buforow ustawilem na 400.
[#39] Re: PFS3: dziwne zachowanie

@Kilos, post #36

Nie przeprowadzilem testu z tym scsi.device. Zakupilem EIDE'99 Elboxu ... i przeprowadzilem test. Ten sam software + software do EIDE'99, sprzet ten sam + EIDE'99. Wyglada na to, ze dopiero teraz Amiga 1200 z dyzkiem 80 GB dziala jak nalezy. Polecenie "version scsi.device" zwraca 60.46.

Dziekuje wszystkim za pomoc
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem