zrobiłem tak jak mówisz, niestety nic to nie dało.
Po wpisaniu komendy clean all trwało to jakieś 4-5min i zakończyło się niby sukcesem, ale nadal karty nie mogę sformatować...
W amidze karta działa, zainstalowałem normalnie WB 3.1, sformatowałem partycje...
Pod WinUAE też działa - bootuje normalnie z karty, itd...
Jedyne "ale" to w hdtoolbox jak wciskam zeby wczytał info o dysku to wyskakuje błąd, że dysk nie jest type 7 - czy jakoś tak.
Próbowałem też tych wszystkich programów co polecaliście, Gparted, dmde, hdtune...
wszystkie widzą tą kartę, ale widzą ją jako bez partycji, unallocated space... nic z tym nie moge zrobić. Gparted wspomniał coś o disk label information wywalając błąd.
Kolega drugi też tu pisze, że logika odpowiadająca za indentyfikację / geometrię karty padła i na to bym stawiał.
Ewentualnie jeszcze czytnik do USB / PC do wymiany, ale wątpie bo pod WinUAE działa...
Jedyny problem z tą kartą to że nie działa pod Windowsem... (XP i 7-ce)
Jeszcze inna sprawa, że nie znam sie na dmde - ten mi sie wydawał najbardziej konkretny, oraz konsola cmd z diskpart...
Być może ktoś z wiedzą by coś zdziałał, ja się poddaje powoli. Ważne, że karta działa z Amigą i pod WinUAE też bootuje normalnie z karty...
Czeski film...
Ostatnia aktualizacja: 13.07.2014 00:28:38 przez zmiennik