kategoria: A1200
[#31] Re: A1200 kilka pytań do...

@amizet, post #30

O kurczaki,rzeczywiście:P
Dobra i ostatnie pytanie na dziś,a mianowicie.Nie mogę zainstalować lha,wyrzuca mi błąd że nie ma instalatora,czy można go ręcznie doklepać? i jak wrzucić narzędzia w tools?
[#32] Re: A1200 kilka pytań do...

@Dolby, post #31

LHA to wystarczyło ręcznie do C: wrzucić.
No chyba że ostatnio dorobili do tego jakieś gui i lokale.

Pozdrawiam
[#33] Re: A1200 kilka pytań do...

@Dolby, post #31

[#34] Re: A1200 kilka pytań do...

@amizet, post #33

dobra,ogarnąłem lha,dziwi mnie tylko że podczas instalowania jakiejkolwiek gry wypakowanej z lha np:superstardust to instalator i tak woła o dyskietki...
[#35] Re: A1200 kilka pytań do...

@Dolby, post #34

Czyli jeżeli dobrze myślę to wersje dyskowe gier podczas instalacji korzystają mimo wszystko z fdd?

Na przykładzie nieszczęsnego super stardust:
ściągam grę w formacie lha,instaluje lecz podczas instalacji wyrzuca mi komunikat żebym wsadził dysk1.

Ściągnąłem ze 4 różne wersje SS i żadna nie podchodzi instalatorowi,jest jakaś strona gdzie można pozyskać kompatybilne ze sobą paczki lha + adf?

Im bardziej brnę tym bardziej jestem zamotany,do momentu pozyskania 1200 myślałem że to będzie dużo prostsze,z tego wynika że zanim skompletuje wszystkie pożądane prze ze mnie gry,dema i programy to mi życia zabraknie...o ile znajdę wersje dyskowe,a jak znajdę to i tak nie będę miał pewności że wejdą
[#36] Re: A1200 kilka pytań do...

@Dolby, post #35

[#37] Re: A1200 kilka pytań do...

@Dolby, post #35

Jeżeli podczas używania systemowego instalatora program prosi o wsadzenie dyskietki o jakiejś tam nazwie, użyj polecenia assign. Polecam lekturę jakiegokolwiek źródła opisującego AmigaDOS i znalezienie opisu użycia tej komendy. Rozwiąże ona 90% opisanych tu problemów.
[#38] Re: A1200 kilka pytań do...

@Dolby, post #35

Zainstaluj na HD WHDLoad i wygrywaj gry pod WHDLoad
[#39] Re: A1200 kilka pytań do...

@sebbb, post #38

Walczę z instalacja AmigaSys 4 AGA na WinUae,robię wszystko według poradnika z PPA,po wypakowaniu lha na bootowalną partycje i restarcie wyskakuje mi "device or (volume) not mounted
Cd failed returncode 20"

*instaluje świeżą wersję WB 3.1
*dogrywam lha
*kopiuje AmigaSys4AGA.lha na partycje z której bootuje WB
*rozpakowuje AmigaSys4AGA.lha poleceniem "lha x AmigaSys4AGA.lha
*archiwum rozpakowuje się i zastępuje pliki WB na partycji,lha potwierdza że wszystko ok
*restartuje i wyskakuje mi owy błąd

Próbowałem także rozpakować AmiSys4aga.lha na gołą partycję i także wyskakuje ten komunikat.

Co robię źle?
[#40] Re: A1200 kilka pytań do...

@Dolby, post #39

Problem rozwiązałem,nazwa partycji musi być zmieniona na System...
[#41] Re: A1200 kilka pytań do...

@Dolby, post #40

Chciałbym wszystkim podziękować za okazaną cierpliwość,zrozumienie i udzielanie szybkich oraz treściwych odpowiedzi,które to w mniejszym bądź większym stopniu rozwiały moje wątpliwości.

Na chwile obecną mam wrzucony na próbę AmigaSys 4 i mimo tego iż moje 1200 nie zabija prędkością,bo mam tylko elbox'a 1200/4 to jakoś to śmiga.

Co mógłbym dograć do systemu,aby życie stało się jeszcze prostsze?

Co prawda dalej nie mam pojęcia jak ogarnąć Whdload żeby mi o dyskietki nie wołał,ale mam nadzieję że w końcu gdzieś doczytam.

Jaki system plików będzie najodpowiedniejszy?

Ostatnia aktualizacja: 03.06.2014 17:33:45 przez Dolby
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem