kategoria: A600
[#31] Re: Porcja pytań

@RomanWorkshop, post #30

Właśnie staram się połapać w tym programie Eagle, zdaję się, że ma on wszystko czego mi potrzeba. Tylko jest trochę bardziej złożony, hehe. Za to jest cała masa podzespołów, m. in. tych, których mi brakowało we fritzing.

Dzięki i pozdrawiam.
[#32] Re: Porcja pytań

@RomanWorkshop, post #30

Co z Amigowym AmiLab-em, program z epoki Amigi. Nie jest wystarczający do robienia projektów do Amigi? W technologi z tamtych lat.
[#33] Re: Porcja pytań

@glon, post #1

(2) Czy istnieje jakiś program do wyrównywania ikon w poszczególnych Szufladach? Tak jak na pulpicie Windowsa, gdy klikam wyrównaj do siatki.

Window -> Clean Up albo A + . Potem trzeba jeszcze Window -> Snapshot -> All, aby zapisać pozycje.
[#34] Re: Porcja pytań

@amizet, post #32

Nie wyobrażam sobie rysowania schematów i robienia płytek na mojej A600 z 2MB chipu ;) Nie ma sensu się męczyć skoro na PC zrobię to szybciej, wygodniej i lepiej. Epoka Amigi jako komputera do pracy skończyła się już dawno.
[#35] Re: Porcja pytań

@RomanWorkshop, post #34

Mogłeś napisać że masz słaby konfig, i było by to czasochłonne. Podejć do tego z punktu widzenia Demo Sceny mógłby powstać nowy odłam. ElektoScena i ideą tej sceny, było by budowanie rozszerzeń z użyciem softu retro. Pomyśl że można wyznaczyć nowe trendyok, racjaOK

Ostatnia aktualizacja: 20.06.2014 10:14:01 przez amizet
[#36] Re: Porcja pytań

@amizet, post #35

Nie jest to tylko kwestia sprzętu, bo nawet na A4000 z 68060/100 MHz robienie płytek nie będzie efektywne. Drugą kwestią jest brak nowego i dobrego oprogramowania - technika nie stoi w miejscu, a tylko PC ją goni. Jak się robi jakieś urządzenie (nawet proste), to nie ma czasu na zabawy w trendy. Od wyznaczania trendów to jest Jacyków ;)
[#37] Re: Porcja pytań

@RomanWorkshop, post #30

A masz może bibliotekę zawierającą przełącznik obrotowy 3t4p do Eagle? Niby na forach wiara pisze, że jest taka biblioteka, ale nie mogę nigdzie znaleźć linka do ściągnięcia. Daj znać jak nie, jak tak to też , tymczasem ja szukam dalej.

pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 20.06.2014 16:35:29 przez glon
[#38] Re: Porcja pytań

@glon, post #37

Przełączniki obrotowe są w podstawowej bibliotece Eagle, o nazwie "switch.lbr" (masz ją na dysku). Być może tam jest ten przełącznik, którego szukasz. Pierwszym źródłem bibliotek jest ta strona. Jeśli jest to nietypowy element, to musisz stworzyć go samemu albo szukać prywatnych bibliotek użytkowników.
[#39] Re: Porcja pytań

@RomanWorkshop, post #36

Dobra bo widzę że czasoprzestrzeń która nas dzieli jest zbyt odległa. " Jacyków ;)" jest stylistą nie wyznacza trendów, tylko narzuca to co mu się podoba.
[#40] Re: Porcja pytań

@amizet, post #39

Dobra bo widzę że czasoprzestrzeń która nas dzieli jest zbyt odległa.

Najwyraźniej. Wybiegasz tak bardzo w sferę marzeń, że tracisz kontakt z rzeczywistością ;) Najpierw może spróbuj zaprojektować choć jedną płytkę na PC i na Amidze, a później pogadamy jeszcze raz o Twoim genialnym "pomyśle".
[#41] Re: Porcja pytań

@RomanWorkshop, post #40

Mam pytanie trochę nie na temat Amigi.
Aby ograniczyć ilość kabli walających się na biurku, szczególnie te od głośników, słuchawek, mikrofonu, PC i Ami robię sobie przełącznik audio do tego wszystkiego, taki uniwersalny. Mam już płytkę PCB z wlutowanymi elementami, ale nie wiem jakiego przewodu użyć do połączenia wszystkiego, żeby nie tracić na jakości.

Najchętniej wziąłbym przewody z taśmy ATA bo są wąskie, ale czy nie powinienem wziąć szerszego? A jeśli tak to jaki najwęższy, aby jakość była nie stratna?

Ostatnia aktualizacja: 28.06.2014 22:00:27 przez glon
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem