[#61] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@Andrzej Drozd, post #58

OK, wpisałem jego punktację jeszcze raz, groovebox doliczony do całości. Teraz wygląda to tak:

P.S. Duracel, nie bierz tego do siebie, to taki głupi dowcip, który przyszedł mi do głowy po tym jak Andrzej zrobił literówkę w swoim poście ucinając z "Heart" ostatnią literę. To nie jest jakaś ocena/recenzja Twojej twórczości jako takiej. Szczerze mówiąc to nawet nie pamiętam jak ten kawałek leciał (w końcu przecież nie głosowałem, więc odsłuchałem te numery tak piąte przez dziesiąte).
[#62] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@mccnex, post #60

Szwindelki w hobbystycznym konkursie muzycznym na Amidze.

Ale na czym niby polega szwindelek? Bo ja widzę tylko taki, że organizatorzy konkursu napisali nieprecyzyjny regulamin, a po zakończeniu głosowania usiłują go precyzować po fakcie i manipulować wynikami.
[#63] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@recedent, post #61

Recedent, też się uśmiałem z tej literówki. Aż tak do siebie nie biorę takich uwag.
Nie czarujmy się, sam słyszę jaki jest ogólny poziom konkursowy i ten mój drugi moduł dorzuciłem ot tak na dokładkę. W sumie to nie wiedziałem, że będzie tak mało uczestników w multichannel.

Co do tematu "świeżej krwi"który poruszył mccnex to rozumiem jednak, że to przytyk do mnie, bo wystawiłem jakieś tam stare moduły. Nie przypominam sobie żeby to był jakiś konkurs dla młodych talentów (no chyba, że mccnex jest z jakiejś wytwórni która na takowe poluje). Te mody przeleżały całe lata na dyskietkach. Nigdy ich nigdzie nie wystawiałem (a to powinno być podstawowe kryterium) więc pomyślałem sobie, że aby totalnie nie przepadły i nie powstały te naście lat temu bez celu, niech się sprawdzą wreszcie z jakąś konkurencją. Nie bardzo też rozumiem po co te teksty o "lamerstwie", co Ty jesteś Jean-Michel Jarre czy Kuba Wojewódzki?

Co do nagród, to nie zachowujmy się też tak jakby uczestnicy trzęśli się na ich widok jak szczerbaty na orzechy. To zawsze miły element rywalizacji, ale gdybym wygrał, to najbardziej cieszyłbym się z jakiegoś tam połechtania ego, że ktoś docenił mój poświęcony czas... nawet jeżeli było to około 20 lat temu ;)))

Ostatnia aktualizacja: 02.07.2014 21:23:13 przez Duracel
[#64] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@Krashan, post #62

O LOL Gdzie Andrzej manipuluje wynikami po fakcie? Weź się w garść Krashan...

Edit: A teraz skup się: Jeśli odliczymy "mainpulatorskie" głosy grooveboxa to wtedy...

w kategorii 15,99 kB... wygrywa ta sama osoba pomysł
w kategorii 99,99 kB... wygrywa ta sama osoba pomysłpomysł
w kategorii multichannel... na trzech premiowanych miejscach nic się nie zmienia pomysłpomysłpomysł

Normalnie manipulacje że ho ho.

Ostatnia aktualizacja: 02.07.2014 21:38:32 przez recedent
[#65] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@Duracel, post #63

Co do tematu "świeżej krwi"który poruszył mccnex to rozumiem jednak, że to przytyk do mnie, bo wystawiłem jakieś tam stare moduły. Nie przypominam sobie żeby to był jakiś konkurs dla młodych talentów (no chyba, że mccnex jest z jakiejś wytwórni która na takowe poluje). Te mody przeleżały całe lata na dyskietkach. Nigdy ich nigdzie nie wystawiałem (a to powinno być podstawowe kryterium) więc pomyślałem sobie, że aby totalnie nie przepadły i nie powstały te naście lat temu bez celu, niech się sprawdzą wreszcie z jakąś konkurencją. Nie bardzo też rozumiem po co te teksty o "lamerstwie", co Ty jesteś Jean-Michel Jarre czy Kuba Wojewódzki?

Ech stary, choć nie zawsze mi z Tobą bywało po drodze, to jednak uważałem Cię za kumatego gościa...

Fail! Chodziło mi o świeżą krew pompowaną w żyły Amigi, czyli stuff - a nie o ludzi. Inicjatywę - konkurs mającą rozruszać trackerowe towarzystwo. Nie pisałem o Tobie, ani o nikim personalnie - nie myśl sobie. A lamerstwem nazywam tu tylko i wyłącznie ewentualne próby manipulowania głosami (podejrzenia wszak padły), a nie Twój czy innych poziom. Osobiście cieszę się, że modułów jest z kompotu na kompot coraz więcej, żałując jednocześnie, że nie mam czasu na pisanie swoich, które mógłbym tutaj wystawić (mam swoje mocne powody). Ochłoń więc...

Ostatnia aktualizacja: 02.07.2014 21:47:45 przez mccnex
[#66] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@recedent, post #64

Jeśli odliczymy "mainpulatorskie" głosy grooveboxa to wtedy...

No właśnie ja nie rozumiem skąd się wziął temat manipulatorskich głosów grooveboxa. Bo zagłosował sam na siebie? W regulaminie nie ma, że nie można. Wytykanie tego przez organizatorów uważam za nieuzasadnione. A przy okazji - sam wkleiłeś w tym wątku trzy różne tabelki z wynikami .
[#67] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@Krashan, post #66

Temat wziął się stąd, że przy poprzednich edycjach konkursu - o ile dobrze pamiętam - Andrzej wspominał, że głosowanie przez uczestników uważa (słusznie zresztą) za niestosowne. Jednak nie zabronił tego w regulaminie i dlatego nie można (przynajmniej moim, mailmana i - jak widzę również Twoim zdaniem) szafować teraz jakimiś dyskwalifikacjami.

Co do moich tabelek - dwie są z błędami. Pierwszym było nie policzenie głosów snajpera, gdyż wydawało mi się że trzeba zagłosować na wszystkie moduły. Nie trzeba. W drugiej błąd wynika z pomyłki w przepisywaniu głosów użytkownika jaa2 z wątku. Tabele przygotowywałem dość późno w nocy, po całym dniu pracy, więc liczyłem się z tym że gdzieś mogłem się pomylić - przypominam, że w związku z tym prosiłem o sprawdzenie mojej tabelki (czego najwyraźniej nie zrobiłeś - błąd wychwycił Andrzej). Jeśli to nazywasz "manipulowaniem wynikami" to jest to po prostu złośliwa nadinterpretacja z Twojej strony.
[#68] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@mccnex, post #65

Jestem ochłonięty, że się tak wyrażę
Tak zrozumiałem "świeżą krew" - nowych muzyków itd. :) Czasami piszę śmiertelnie poważnie, ale akurat na tym wątku mam sporo dystansu także do tego co sam na nim piszę :) Reasumując - Nie ma tematu wszystko ok.

Nie chcę wypowiadać się jak jakaś głupia blondynka na konkursie Miss World, ale ja naprawdę potraktowałem ten zabawny konkurs jako pewną "przygodę" na luzie :) I głupio to trochę wygląda, bo wiąże się teraz jakaś niepotrzebna kłótnia... jeden przez drugiego nie wiadomo po co i o co. Ot tak jak to u nas Amigowców często

Głos biorących udział w konkursie moim zdaniem nie powinien być brany pod uwagę (pisałem już wyżej dlaczego), ale każdy z konkursowiczy mógłby oddać głos poza głosowaniem jako ciekawy wyraz swojej opinii na temat startującej konkurencji.

Nie ma co się napinać i wyciągać niepotrzebnych wniosków. Zaraz jeszcze ktoś się obrazi niepotrzebnie :)

Dajmy już spokój i tyle.

Konkurs powinien być zabawą na luzie, ale jeżeli miałbym coś od siebie zasugerować, to tak jak już pisaliście wyżej, głosowanie powinno być przypisane np. do nicka i IP w formie wyświetlanej sondy gdzieś na boku strony (o ile to technicznie możliwe), a po ogłoszeniu wyników każdy mógłby wyrazić swoje sugestie na temat technicznej i artystycznej jakości poszczególnych modułów oraz miejsc jakie zajęły. Wyrażanie takich opinii w czasie trwania konkursu też może działać podświadomie jako sugestia dla innych.

Swoją drogą... im bardziej się kłócicie, tym bardziej mam ochotę Was przytulić na jakimś zlocie (może gospodarka hormonalna mi się zaburza, przekwitam czy coś ). Szkoda tylko, że czasu ciągle mało i człowiek obwarowany obowiązkami.
[#69] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@Duracel, post #68

Forumowa batalia jak niejedna z wielu - nie potrzebna. Można połączyć wszystkie regulaminy z poprzednich konkursów i konkretnie niczego to nie zmieni. W przyszłych konkursach o ile jeszcze będą powinno się razem ustalić zasady. Nie może robić tego jedna osoba bo się skończy burdelem jak w polskim prawie i będzie dziura na dziurze. Myślę, że kolejny regulamin powinniśmy zacząć pisać już teraz i mieć to z głowy, będzie czas na poprawki do rozpoczęcia kolejnej edycji konkursu, jak nie będzie pozostanie doświadczenie jak to się robi. Największym problemem jest system głosowania jeszcze większym podliczania.

Nie jestem "klonem" jestem w miarę świeżym użytkownikiem tego forum (2013-12-29 16:57:42) i nie miałem nigdy innych nicków. Pierwsze pytanie zadałem do (Konkurs muzyczny recedent 30.12.2013 17:53) bo mi się spodobała inicjatywa.

W ostatnim konkursie to ważne: Na początku nie były przewidziane żadne nagrody! I nalezy pamiętać, że po krótkiej wymianie zdań z mr.Mccnex Pan Andrzej sam do mnie wyszedł z propozycją skoro idzie ciężka batalia z w/w na temat wyższości PT2.3d nad PT3.62 to czy wezmę udział. Odpisałem, że się zastanowię i po bodajże 20 minutach wyraziłem chęć i zadeklarowałem dwa moduły Panu Andrzeju. Wystawiłem w sumie cztery.
Pierwszy napisany jako ciekawostka w zaledwie jedno popołudnie: 4kb(trudno tu upchać sample, patterny) czas 1:20 w pętli można grać w nieskończoność bo się fajnie składa.
Drugi (o litości remizowe electro pisane na siłę) nie wiele brakowało i byłby pierwszy w tej kategorii hehehe.
Trzeci 6 miejsce, mogę się tylko domyślać komentarza P.Krashana, że to:
"Bardzo fajny oldschool, w sam raz na muzykę do intra, albo menu w grze, niestety mniej więcej od 1:30 robi się nieco monotonny, a w okolicach 2:00 autor chyba się trochę gubi w muzycznych pomysłach. Co prawda nadrabia to fajnym tematem przy 2:50, ale pewne rozczarowanie pozostaje." Bo jeszcze nie znał nazwy "ArcadeMode" czyli z założenia sypanie z wora jak leci w sumie 5 motywów.

No i ostatni czyli kat. multichannel. Tutaj się spodziewałem wysypu od strony F7sus'a i Mccnex. Więc moduł jest technicznie rozbudowany jak tylko mogłem, mastering, bit, linie melodyczne, brzmienia, efekty, 64 patterny każdy się od siebie różni mniej lub bardziej. Całość napisana i zmasterowana w ProTrackerze 2.3d podesłany do multich. ze względu na wielkość pliku (wysokie próbkowanie, gdzie się tylko dało) Nie rozumiem tej ciągłej napinki. Tracicie energię bierzcie Protrakery, Amosy, Dpainty i wszystko co fajne na Ami i róbcie w nich.

Dlaczego głosowałem sam na siebie? Bo nie było tego w regulaminie. I założyłem, że każdy tak postąpi (pisane wyżej tak postępują prezydenci i nie wierzę, że jest inaczej) wtedy wyrównam szanse i wyjdzie na zero, a tym samym jeśli moje moduły były by w tyle, to te 3-2-1 punkty, mógłby wtedy dać komuś możliwość przebicia.

Pozdro.

ps. Wszystkie moduły były napisane specjalnie na ten konkurs.
[#70] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@Duracel, post #68

A ja sądziłem, że w tym wszystkim chodzi o dobrą zabawę, tak jak na amigowym party, a nie o walkę o złote kalesony i dysputę przez 10 forumowych stron... Ale cóż, jak widać takie mamy środowisko.

A co do amigowych party - tam też wystawiane są moduły i grafiki nie wiadomo czyje i wszyscy głosują. Przecież nikt mi nie powie, że zabronią autorom wystawionych prac oddawać głosów na samych siebie, prawda? Uważam, że jedyna zmiana regulaminu, jaka powinna nastąpić to taka, że głosowanie nie jest jawne - głosy trafiają do jednej osoby/do redakcji, są podliczane i publikowane.
[#71] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@mailman, post #70

Mamy środowisko jakie mamy. Najgorzej wychodzi zawsze w internecie. Bo na zlotach / imprezach i w prywatnych relacjach atmosfera jest zazwyczaj fantastyczna.

Co do sposobu głosowania - mi przez myśl przeszło, by finały kompotów z forum rozgrywać na żywo na którejś z amigowych imprezek w/g starych dobrych "partyjnych" zasad. Pomysł całkiem na luzie...
[#72] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@mailman, post #70

Przecież nikt mi nie powie, że zabronią autorom wystawionych prac oddawać głosów na samych siebie, prawda?

Ale to będzie glosowanie z przymusu. Dajmy na to głosuję na swój moduł i przyznaję mu największą ilość punktów, po czym robię coś co jest nie fer - wyszukuję najlepszy moduł konkurencji i celowo punktuję go najniżej (wbrew własnej woli, ponieważ zaślepia mnie chęć zwycięstwa i złote kalesony).
W związku z tym uważam że w internetowym konkursie autor modułu nie może głosować na kategorię w której jest jego moduł.
[#73] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@mccnex, post #71

Co do sposobu głosowania - mi przez myśl przeszło, by finały kompotów z forum rozgrywać na żywo na którejś z amigowych imprezek w/g starych dobrych "partyjnych" zasad. Pomysł całkiem na luzie...

Pomysł dobry. Ale moduły zostałyby udostępnione standardowo na PPA w tej postaci jak teraz, aby każdy mógł ich posłuchać przed głosowaniem na party.

Dodane: tylko co wtedy, gdyby ktoś chciał zagłosować, a nie mógłby pojawić się na party?

Ostatnia aktualizacja: 03.07.2014 07:54:16 przez Andrzej Drozd
[#74] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@groovebox, post #69

"Dlaczego głosowałem sam na siebie? Bo nie było tego w regulaminie. I założyłem, że każdy tak postąpi."

No wlasnie przez takie zalozenia jest niemietowo. Wiekszosc ludzi to kombinatorzy ale jednak nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora.
Wiemy, ze wiekszosc internetowych konkursow z roznych dziedzin, to tak naprawde kombinacje i nagabywanie "glosujecie na mnie" ale sprobujmy chociaz tutaj pobawic sie fair.

p.s.
"..wyraziłem chęć i zadeklarowałem dwa moduły Panu Andrzeju"
ja wiem, ze "Donaldu Tusku", ale jednak lepiej brzmi "Panu Andrzejowi"
[#75] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@Andrzej Drozd, post #73

tylko co wtedy, gdyby ktoś chciał zagłosować, a nie mógłby pojawić się na party?

musiał by napisać komuś upoważnienie
bez jaj koledzy... frekwencja wyborcza i tak nie powala więc po co dodatkowo komplikować sprawę, wszystko jest ok nawet w obecnej postaci tylko trzeba doprecyzować regulamin

osobiście chciałem wziąć udział, ale uparłem się, że starych produkcji zapodawał nie będę, więc zacząłem robić 3 sztuki naraz, ale zdradliwa wena itd. krótko mówiąc odeszły mi wody przy tym... na listopad powinienem się ogarnąć
[#76] Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA

@selur, post #74

"Andrzeju" to nawiązanie do klasyka o Andrzeju co mu błotnik w czołgu pognietli ;)

Wiemy, ze wiekszosc internetowych konkursow z roznych dziedzin, to tak naprawde kombinacje i nagabywanie "glosujecie na mnie" ale sprobujmy chociaz tutaj pobawic sie fair.

Jeszcze raz. Andrzej w momencie gdy zobaczył moje wyczyny na forum od razu napisał mi na priv, że moje głosy są nie ważne bo to i to. - odpisałem usunąć posty. - A: poinformuję na końcu głosowania, że nie będą ważne. to tak w skrócie. Nie jest fair? I po jaką cholerę drążyć jeszcze temat? pomysł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem