[#69]
Re: WYNIKI - czwarty konkurs muzyczny PPA
@Duracel,
post #68
Forumowa batalia jak niejedna z wielu - nie potrzebna. Można połączyć wszystkie regulaminy z poprzednich konkursów i konkretnie niczego to nie zmieni. W przyszłych konkursach o ile jeszcze będą powinno się razem ustalić zasady. Nie może robić tego jedna osoba bo się skończy burdelem jak w polskim prawie i będzie dziura na dziurze. Myślę, że kolejny regulamin powinniśmy zacząć pisać już teraz i mieć to z głowy, będzie czas na poprawki do rozpoczęcia kolejnej edycji konkursu, jak nie będzie pozostanie doświadczenie jak to się robi. Największym problemem jest system głosowania jeszcze większym podliczania.
Nie jestem "klonem" jestem w miarę świeżym użytkownikiem tego forum (2013-12-29 16:57:42) i nie miałem nigdy innych nicków. Pierwsze pytanie zadałem do (Konkurs muzyczny recedent 30.12.2013 17:53) bo mi się spodobała inicjatywa.
W ostatnim konkursie to ważne: Na początku nie były przewidziane żadne nagrody! I nalezy pamiętać, że po krótkiej wymianie zdań z mr.Mccnex Pan Andrzej sam do mnie wyszedł z propozycją skoro idzie ciężka batalia z w/w na temat wyższości PT2.3d nad PT3.62 to czy wezmę udział. Odpisałem, że się zastanowię i po bodajże 20 minutach wyraziłem chęć i zadeklarowałem dwa moduły Panu Andrzeju. Wystawiłem w sumie cztery.
Pierwszy napisany jako ciekawostka w zaledwie jedno popołudnie: 4kb(trudno tu upchać sample, patterny) czas 1:20 w pętli można grać w nieskończoność bo się fajnie składa.
Drugi (o litości remizowe electro pisane na siłę) nie wiele brakowało i byłby pierwszy w tej kategorii hehehe.
Trzeci 6 miejsce, mogę się tylko domyślać komentarza P.Krashana, że to:
"Bardzo fajny oldschool, w sam raz na muzykę do intra, albo menu w grze, niestety mniej więcej od 1:30 robi się nieco monotonny, a w okolicach 2:00 autor chyba się trochę gubi w muzycznych pomysłach. Co prawda nadrabia to fajnym tematem przy 2:50, ale pewne rozczarowanie pozostaje." Bo jeszcze nie znał nazwy "ArcadeMode" czyli z założenia sypanie z wora jak leci w sumie 5 motywów.
No i ostatni czyli kat. multichannel. Tutaj się spodziewałem wysypu od strony F7sus'a i Mccnex. Więc moduł jest technicznie rozbudowany jak tylko mogłem, mastering, bit, linie melodyczne, brzmienia, efekty, 64 patterny każdy się od siebie różni mniej lub bardziej. Całość napisana i zmasterowana w ProTrackerze 2.3d podesłany do multich. ze względu na wielkość pliku (wysokie próbkowanie, gdzie się tylko dało) Nie rozumiem tej ciągłej napinki. Tracicie energię bierzcie Protrakery, Amosy, Dpainty i wszystko co fajne na Ami i róbcie w nich.
Dlaczego głosowałem sam na siebie? Bo nie było tego w regulaminie. I założyłem, że każdy tak postąpi (pisane wyżej tak postępują prezydenci i nie wierzę, że jest inaczej) wtedy wyrównam szanse i wyjdzie na zero, a tym samym jeśli moje moduły były by w tyle, to te 3-2-1 punkty, mógłby wtedy dać komuś możliwość przebicia.
Pozdro.
ps. Wszystkie moduły były napisane specjalnie na ten konkurs.