[#31]
Re: Co sądzicie o takim urządzeniu?
@Norbert,
post #30
Oczywiście że co innego. Są dwa rodzaje ludzi.
1. Majsterkowicze którzy kupią sobie gotka przerobią i będzie to trochę taniej
2. Zwykli ludzie którzy nie znają się na elektronice, nie mają sprzętu, nie chcą nic zepsuć ani kupować z Chin. Płacą za gotowy produkt którego nigdzie nie da się kupić. Nieprzerobiony gotek to nie to samo.
Podam ci przykład z życia. Zaczęło mi wyć łożysko z tyłu w samochodzie. Pojechałem do mechanika aby się upewnić które to. Podniósł auto podnośnikiem, pokręcił kołami i wyszło że prawy tył. Poszedłem do pobliskiego sklepu, zamówiłem łożysko, które okazało się piastą, umówiłem się na kolejny dzień na wymianę. Zapłaciłem 50 zł za 10 minut roboty. Czy to dużo, zwłaszcza że wystarczy zdjąć koło, odkręcić bęben i kluczem 36 nakrętkę trzymająca piastę? Jak się ma wszystkie narzędzia, umiejętności i wiedzę to można zrobić samemu. Ja ich nie miałem i dlatego wolałem zapłacić za usługę.
Z gotkiem jest tak samo. Wielu ludziom nie chce się dłubać tylko wolą zapłacić za coś co działa.
Jak to zrozumiesz to napisz.
Na allegro znalazłem takie coś
link
269 zł za coś co w chinach kosztuje 20-30$. Są oczywiście aukcje za 399zł. Zadaj sobie pytanie czemu to ludzie kupują.