[#61] Re: Matryca LCD jako niezależny monitor

@BULI, post #59

ale i tak z wszystkich wyświetlaczy non-CRT to właśnie plazma ma najbliższy oryginałowi obraz. Panasonic, przynajmniej ten mój miał procesor prosty, ot zwykły filtr bilinearny. Gdyby silili się na 'picture enchancement' to by była lipa, na szczęście wszystko co było a było tego niewiele dało się wyłączyć.

Scanlines akurat niekoniecznie mi potrzebny. Na skalowanie nie mogłem narzekać. W zasadzie było ok tak na Amidze jak i każdym sprzęcie jaki tam podłączałem czyli różnorakie konsole 2D i 3D.
[#62] Re: Matryca LCD jako niezależny monitor

@RadoslawF, post #49

To nie reakcja alergiczna, tylko adaptacja , niestety trochę się opuściłem stwierdziłem grzecznie, że temat PPC i A500 jest już chyba nie aktualny i od razu zostałem potraktowany "ulgowo"
[#63] Re: Matryca LCD jako niezależny monitor

@XoR, post #52

Nie zapędziłeś się aby troszeczkę za daleko? szeroki uśmiech To tak jak bym powiedział: To nie tak, że nie ma miejsca, jak komuś zależy to miejsce się znajdzie, nie mieściłem się w swoim M4 55m2 ze swoimi gratami, to kupiłem mieszkanie 180m2 i mam spokój, więc przesadzacie z tym miejscem.

W przeciwieństwie do LCD piksele w plaźmie i CRT świecą własnym światłem, stąd różnica w jakości obrazu i problem popielatej czerni w LCD, który pracuje na zasadzie przeźrocza. Ja bym wolał jednak plazmę, ponieważ nie męczy mi oczu, oglądanie obrazu na CRT jest dla mnie niekomfortowe, mimo, ze kiedyś miałem CRT, który potrafił w 800x600 odświeżać obraz tylko w 60Hz i wtedy się tym obrazem nie męczyłem.

Ostatnia aktualizacja: 20.07.2014 16:52:38 przez sanjyuubi
[#64] Re: Matryca LCD jako niezależny monitor

@XoR, post #48

Popieram, Amiga tylko z CRT! Ogólnie wychodzę z założenia, że technologii z różnych epok nie należy łączyć.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem