[#52]
Re: Matryca LCD jako niezależny monitor
@RadoslawF,
post #50
to nie tak, nie ma że nie ma miejsca, jak zależy komuś to się miejsce zawsze znajdzie

myślicie że było miejsce na tego ważącego ponad 50kg 24" panoramicznego CRT? nie było ale się jakoś znalazło i nie było z tym żadnego problemu, wystarczyło kupić duże biurko razem ze wszystkimi innymi meblami do pokoju i teraz jak widać nawet trzy monitory się zmieszczą
no ale mi zależy bo ja mam rzadką nadwrażliwość na kolory i obraz które potrafią wywołać zdecydowanie więcej wrażeń zmysłowych niż u typowego człowieka i z tego bardziej mi zależy na ich jakości. Skoro ktoś nie czuje tak jak wy że ten szajs na jaki patrzycie jest śmierdzący to widocznie nie ma sensu was przekonywać że coś jest nie tak...
Polecam jednak mimo wszystko przejść do kogoś kto ma CRT z waszymi monitorkami i tak szczerze porównać jak wygląda obraz w grach i demach na CRT względem tego co piszecie że jest ok. Może jednak zobaczycie różnice?
ja nie wyobrażam sobie aby w całym domu nie znalazło się miejsce na jakiegoś Curtisa 21" do starych komputerów i konsol. My żyjemy w Polsce gdzie mieszkania są wmiarę duże a nie Japonii...
BTW. nie pisałem o braku sprzętowego blura na LCD tylko że właśnie LCD ma blura
CRT ma obraz tak naprawdę ostry, przynajmniej taki z dobrym kineskopem a nawet ten ze słabym będzie miał obraz ostrzejszy
na LCD byłby wmiarę ostry przez Indivision AGA (bo jak rozumiem ma on tryb dublowania pikseli i wyświetlania w progressive) ale tylko stacjonarny bo jakikolwiek ruch i się rozmywa. A jak się używa tunera to jest rozmyta plama a ostrość wynika z filtrów wyostrzania i nie ma wspólnego nic z prawdziwą ostrością