kategoria: A500
[#31] Re: Turbo do A500 home made .. Help !!

@Krashan, post #29

To znaczy, że masz 68000 w układzie FPGA? SysInfo się chyba gubi w zeznaniach, bo formalnie masz 32 MHz, program pokazuje 20 MHz, a speed test daje 1,08 szybkości gołej sześćsetki.

On ma zwykłą 68000 puszczona na 32MHz. Bez FASTu SysInfo pokazuje takie wartości i nie potrafi dokładnie zmierzyć częstotliwości taktowania procka.

Ostatnia aktualizacja: 09.09.2016 11:08:03 przez spidi
[#32] Re: Turbo do A500 home made .. Help !!

@Kilos, post #30

Czyli teoretycznie odpowiedni procesor powinien działać np. na 14MHz tak po prostu jeśli dobrze rozumiem, gdzieś nawet o tym pisałeś, a i w internetach nie brakuje opini, że i owszem jednak problem polega na tym, że nikt tego nie sprawdził.
Wlutowałem sobie 010FN12 do A600, podałem 14MHz z Agnusa i nic z tego, na wszelki wypadek spróbowałem też z 010FN25 i dalej kupa, oczywiście przy 7MHz nie ma problemu.
Może jednak potrzebne są jakieś dodatkowe zabiegi?

Nie będzie działał. W takiej sytuacji minimum co trzeba zrobić, to "opóźnić" AS i zająć się generowaniem DTACK dla procka.
[#33] Re: Turbo do A500 home made .. Help !!

@Krashan, post #29

Bawiłem się z FPGA na płytce Vampira V1 i rdzeniu tg68 i wg mnie ten rdzeń nie jest zbyt ciekawy brakuje kilku ważnych instrukcji 020 .. bardziej interesuje mnie wf68k30 który podobno posiada wszystkie instrukcje 030 .. niestety nie zmieści się on w FPGA Vampira V1 .. i dlatego po cichu przy pomocy pewnego zdolnego forumowicza powstaje nowa płytka z cyclone III... od razu mówię ze nawet jak to wypali to nie będzie się mogło równać z V2 .. myślę ze max co wycisnę to 030 z prędkością 040 /25 MHz
[#34] Re: Turbo do A500 home made .. Help !!

@lukzer, post #33

Dla mnie jedna sztuka
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem