kategoria: A1200
[#31] Re: A1200 przygoda po latach, co dalej

@fic, post #1

Poszukaj monitora ze złączem SCART i po sprawie. Podłączałem Amigę do Manty LCD 1903 - dawała radę No i ma wbudowane głośniki szeroki uśmiech

Do Ami odradzam kupowanie panoramy - jakaś klasyczna 17-19 cali styka. Ale każdy ma swój gust.

Ostatnia aktualizacja: 01.11.2014 20:13:00 przez Nightmare777
[#32] Re: A1200 przygoda po latach, co dalej

@Nightmare777, post #31

Podrzucę jeszcze jedną propozycję - profesjonalny monitor RGB, np. Sony PVM 2130QM. Szczególnie atrakcyjny przy dużej ilości różnego retrosprzętu. Jakość obrazu z najwyżej półki. Do tego to foremne CRT (można go ustawiać w pionie lub poziomie, jak gra wspiera to możemy mieć proporcje 3:4, czyli jak w salonie gier przy 1942, co prawda przy Amidze chyba się nie przyda). Z tyłu ma DSub 9-pin (RGB), SCART (też RGB), S-Video, 2 razy RCA i kilka jeszcze innych.

Wady: Zajmuje dużo miejsca (30 kg żywej wagi). No i oczywiście trzeba zatroszczyć się o głośniki.

Tutaj trochę więcej:
http://www.retrofanatic.pl/2014/08/07/sony-pvm-in-da-house-retrogracz-walczy-o-jakosc-obrazu/

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2014 19:12:00 przez Pancho
[#33] Re: A1200 przygoda po latach, co dalej

@Pancho, post #32

Jest jeden , ale ta cena link
[#34] Re: A1200 przygoda po latach, co dalej

@zorkadar, post #33

Taa. Ja dałem za swój 200zł, więc był to no-brainer. Ta firma z Allegro co prawda daje 6 miesięczną gwarancje (mało kto daje na sprzęt z lat 90) + faktura VAT + dowożą bydlaka na palecie, ale liczą sobie za to odpowiednio jak widać.

Po prostu podrzucam temat, aby od czasu do czasu rozglądać się za profesjonalnymi monitorami RGB, może jakaś okazja się trafi, bo ich jakość i uniwersalność robią wrażenie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem