kategoria: A1200
[#1] Amiga 1200 i dioda H.DISK
Zdobyłem A1200 z Kickstartem 3.1 (produkcja Escom). Sprawdziłem na niej kilka dysków 2,5", ale tylko na jednym dioda H.DISK pali się cały czas, pozostałe wskazują normalnie pracę. Dysk działa bez problemów i na dodatek jest bardzo podobny do drugiego (dwa IBMy o różnej pojemności), który nie powoduje tego efektu.

Czym jest spowodowane, że akurat na tym jednym dioda pali się cały czas?

Ostatnia aktualizacja: 17.10.2014 22:10:35 przez tOMashBe
[#2] Re: Amiga 1200 i dioda H.DISK

@tOMashBe, post #1

Klik.
[#3] Re: Amiga 1200 i dioda H.DISK

@TUPCOM, post #2

No tak, tylko że ja mam podłączony zwykły dysk 2,5" (nie kartę CF) bez żadnych adapterów.

Ostatnia aktualizacja: 19.10.2014 02:41:08 przez tOMashBe
[#4] Re: Amiga 1200 i dioda H.DISK

@tOMashBe, post #3

Ja tam pisalem, ze w A1200 chodzi o dysk 40GB podlaczony bezposrednio... BTW probowalem go w trybach master, slave i cs, za kazdym razem dioda swieci caly czas. Przyzwyczailem sie szeroki uśmiech Dysk to Samsung MP0402H jesli kogos to interesuje, plyta REV 2B
[#5] Re: Amiga 1200 i dioda H.DISK

@lysyzastary, post #4

Faktycznie nie zauważyłem, ale mi chodzi o to czym to jest spowodowane? Firmware w dysku, jakieś różnice w napięciach? Po prostu z ciekawości szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem