[#31] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Słuchając Amiwigilii - pomysł na popularność AmigaOS
[#32] Re: Słuchając Amiwigilii - pomysł na popularność AmigaOS

@Dopuser, post #29

Ty sie wczoraj urodziłeś/obudziłeś ?
Gdyby nie ta "otwartość" Androida nie miałbyś swoich ulubionych programów za darmo czy w cenie kilku złotych.
Jeśli nie masz pieniędzy to pozostaje Ci tylko korzystanie ze szpiegujacych telefonów.
A jesli masz, to zleć Chińczykom, żeby wyprodukowali dla Ciebie odpowiedni smartfon lub oddaj telefon fachowcowi, który tak zmodyfikuje jego soft, aby system nie zamulał, nie śmiecił, nie szpiegował.
[#33] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Słuchając Amiwigilii - pomysł na popularność AmigaOS
[#34] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Słuchając Amiwigilii - pomysł na popularność AmigaOS
[#35] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Słuchając Amiwigilii - pomysł na popularność AmigaOS
[#36] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Słuchając Amiwigilii - pomysł na popularność AmigaOS
[#37] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Słuchając Amiwigilii - pomysł na popularność AmigaOS
[#38] Re: Słuchając Amiwigilii - pomysł na popularność AmigaOS

@Dopuser, post #23

Dokładnie.
Po kiego grzyba mi internet na wyświetlaczu 4 czy 5"?
Filmy może mam na tym oglądać? Maile i newsy czytać? Chyba tylko po to by dać zarobić okulistom.

Zmienisz zdanie jak będziesz musiał do roboty 1h dojeżdżać.
Najgorsze, że człowiek by chciał wypieprzyć te wszystki GMaile z Androida, a Android nie pozwala.

W czym problem, zrootuj telefon. To raczej wina producentów telefonów nie Googla. Gógel daje tylko system, to producent telefonu wycina różne możliwości.
[#39] Re: Słuchając Amiwigilii - pomysł na popularność AmigaOS

@Daclaw, post #13

Z drugiej strony: w epoce przedelektronicznej dane osobowe można było wykorzystać co najwyżej do tego, żeby złożyć komuś niezapowiedzianą wizytę, wykonać głupi telefon albo wysłać łańcuszek szczęścia w niebieskiej kopercie. Teraz możliwe uciążliwości są poważniejsze.

Czekalem na ten argument. +1
[#40] Re: Słuchając Amiwigilii - pomysł na popularność AmigaOS

@QkiZ, post #38

Zdania nie zmienię. Wg mnie, warunki w których korzystasz z fonka nie mają wpływu na jego wady.
A o zrootowaniu myślę od jakiegoś czasu, zwłaszcza że mój oficjalny A(ndroid)OS to 4.2.2. podczas gdy na mego fonka jest dostępny od jakiegoś czasu Lollipop (5.02 bodajże) . Ale nie wiem czy gra warta świeczki, czy wtedy będą miał pełną swobodę co do instalacji i usuwania aplikacji. GMaila da radę usunąć?
[#41] Re: Słuchając Amiwigilii - pomysł na popularność AmigaOS

@Dopuser, post #40

Da radę. Nie jest to niezbędna aplikacja do działania systemu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem