[#31] Re: Zapomniana A500 i...

@Korni, post #29

Wiek dyskietek nie ma nic do rzeczy, a jeśli nawet, to na plus. ;) Dawniej solidniej robiono wiele rzeczy.
[#32] Re: Zapomniana A500 i...

@El Amigos, post #8

kolejna kasa-kupno Frying Pana (100zł) lub MakeCD... Ten człowiek chce zagrać tylko na A500 w stare gry! Do tego potrzebny mu CD, żeby mógł sobie je zgrać na Amigę - może lepiej kabelek null-modem? Fakt faktem postawił duże wymagania: HDD, CD, RAM itp. Ale pisze że ma zamiar sobie pograć w stare giery... Jeśli tak to kości Aga nic nie dadzą, a raczej dadzą jedynie kilka tytułów ciekawych gier i odbiorą kilkadziesiąt staroci...
[#33] Re: Zapomniana A500 i...

@Radek, post #32

Absolutnie sie nie zgadzam!

Mialem przez dosc dlugi czas A1200 (i mam nadal, ale juz czesto nie uzywam bo mam silniejszy UAE ;)).

Byla to zwykla A1200 z wbudowanym 020/14MHz, dyskiem 2.6GB, 8M Fastu i kickiem 3.0.

Dzieki WHDLoad (a takze JST, ktory niezbyt dobrze chodzi na szybszych od 020 prockach) uruchomilem na niej wszystkie stare gierki, nierzadko z kilkakrotnie wieksza predkoscia (...::: wczytywanie :::...) niz na zwyklej 1200 czy A500. Bez zadnych bugow, bez zadnych smieci na ekranie itp..

Zeby sobie pograc w starocie najlepsza jest A1200 i do niej WHDLoad. Wiele gierek zapamietuje wtedy hi-score na dysku twardym (czego nawet na dyskietkach nie bylo), save'y tez na dysk, jest wnoszonych wiele poprawek usprawniajacych granie no i w ogole WHD wymiata. :))

BTW, jest ktos chetny na rejestracje tego programu? W chwili obecnej sa to bodajze 2 osoby (ja i jeszcze ktos). Mam czas wlasciwie do konca czerwca. W okresie wakacji nie bede w Necie.

[#34] Re: Zapomniana A500 i...

@AlaN, post #6

Mialem osobiscie 2mb pod klapke...i sprzedalem za 20zl;/

[#35] Re: Zapomniana A500 i...

@lcaise, post #1

Doelciała do mnie rpzyjaciółka.
Mam pytanie - jaki kupić kabel aby uzyskac normalny, kolorowy obraz na telewizorze 32" thomson 100Hz, z tych nowszych.
Jest to możliwe ;) ?

[#36] Re: Zapomniana A500 i...

@lcaise, post #35

Mam pytanie - jaki kupić kabel aby uzyskac normalny, kolorowy obraz na telewizorze 32" thomson 100Hz, z tych nowszych.
Jest to możliwe ;) ?

Trzeba kupić modulator (bodajrze nazywało się to A520 ) lub podpiąć amige kablem RGB - Euro to TV :) , ale 100 Hz i tak amiga nie wyświetli ;)

[#37] Re: Zapomniana A500 i...

@Olo, post #36

Tylko kabel RGB-Euro. Modulator to zbrodnia na telewizorze i przede wszystkim oczach .

[#38] Re: Zapomniana A500 i...

@Olo, post #36

Telewizor podwaja częstotliwość i zwykle telewizory 100Hz nie dają rady przy czymś innym niż PAL/NTSC. Mam, więc wiem. ;)
[#39] Re: Zapomniana A500 i...

@Olo, post #36

chce ktos modulator?? tanio sprzedam :)
[#40] Re: Zapomniana A500 i...

@lcaise, post #1

mam modulatorek ;)

tak wiec co najlepiej podłaczyc - przez modulator [jaki kabel] czy bespośrednio [jaki kabel?].

[#41] Re: Zapomniana A500 i...

@lcaise, post #40

Lepiej bezpośrednio kablem RGB-EURO.
Do modulatora jest dołączony kabel, który wkłada się we wtykę antenową, ale obraz jest najgorszy z możliwych.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem