kategoria: A600
[#31] Re: AMIGA 600 / Karta 4gb / stos gier (brak pamięci!)

@Climat, post #4

To co on sprzedaje to PCMCIA
http://allegro.pl/amiga-600-kara-fast-ram-2-mb-i5074660913.html
[#32] Re: AMIGA 600 / Karta 4gb / stos gier (brak pamięci!)

@biolog77, post #30

Ja bym tego nie brał.
[#33] Re: AMIGA 600 / Karta 4gb / stos gier (brak pamięci!)

@chicago, post #32

Ja kupiłem od strykera 1mb chip i do tego ks 1.3/2.0/2.2/3.1.
Wszystko za 99zł. Super kontakt, po przerzuceniu sie na 3.1 czuć różnice
[#34] Re: AMIGA 600 / Karta 4gb / stos gier (brak pamięci!)

@chicago, post #32

"Polecam Amiga działa znacznie lepiej i uruchamiają się wszystkie gry."
Czyli tu też pewna nieścisłość jest ? Tak ?
Ja jako laik, kupując to, dostaję jasny sygnał że uruchomią mi się wszystkie gry ,,, co nie jest prawdą, tak ?
[#35] Re: AMIGA 600 / Karta 4gb / stos gier (brak pamięci!)

@filip_filip, post #34

Uruchomią się wszystkie z karty CF ale to tak "na styk". Z dyskietek zaś - rzeczywiście wszystkie. Loader WHDLoad (czyli gry z CF, jak piszesz) działa sprawnie i wygodnie dopiero na 4MB pamięci FAST i 2MB CHIP.
[#36] Re: AMIGA 600 / Karta 4gb / stos gier (brak pamięci!)

@redstonecraftpl, post #33

Ja kupiłem od strykera

Wszystko za 99zł. Super kontakt

to chyba ja mam tylko jakieś dziwne doświadczenie z tym człowiekiem.
Na jednego mojego długiego maila czy pw, gdzie wypytałem o różne rzeczy, itd z pozdrowieniami, itp dostałem odpowiedź na pół zdania, od niechcenia. Na drugą, gdzie zapytałem o dostępność kości do CDTV i że chce je kupić od niego właśnie bo słyszałem, że sprzedaje - nie dostałem, żadnej odpowiedzi...

dziwny gość...

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2015 03:05:52 przez zmiennik
[#37] Re: AMIGA 600 / Karta 4gb / stos gier (brak pamięci!)

@zmiennik, post #36

offtop mode on
kolega Stryker nie jest zbyt wylewny, to fakt. Niemniej wszelkie transakcje z nim przebiegły bez zarzutu. Sprzęt działa - choć np. opis instalacji epromu choć jak najbardziej prawidłowy jest trochę lakoniczny i początkujący może mieć problem z zrozumieniem co i gdzie przylutować. Podobnie jak w przypadku rozszerzenia pamięci - można je włożyć na dwa sposoby niestety w tym jeden raczej dla amigi sie dobrze nie skończy. Niemniej na moje zapytanie odpowiedział krótko, lecz treściwie - zdjęciem XD
Podsumowując - z kolegą Stryker raczej trudno by było zagrać w rozbudowane sesje RPG gdzie trzeba barwnych i żywych opisów, niemniej pod względem technicznym nie można mu niczego zażucić :)
offtop mode off
Co do meritum - ja nie umiem się przekonać do WHDLoad -wole dyskietki lub emulator. Mniej kombinacji i z reguły wszystko działa. Sama karta SD (z systemem jak rozumiem), przyda Ci się jeśli będziesz chciał poznać lepiej AmigaOS (a warto !), lub np. obejrzeć w wygodny sposób plikowe demka, czy też zagrać w nieliczne co prawda gry pracujące pod workbenchem (choćby mój ulubiony Scat :P )

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2015 08:34:30 przez sunater
[#38] Re: AMIGA 600 / Karta 4gb / stos gier (brak pamięci!)

@zmiennik, post #36

Kolega Stryker niestety jest ostatnio pochłonięty swoimi własnym prywatnymi problemami i zdaje się ma ograniczony dostęp do internetu, wcześniej odpisywał tego samego dnia, a teraz raz na tydzień. Spójrz sobie na wątki A6095 i CF2IDE+, które miał zorganizować i musiał zrezygnować. Dajmy mu na razie spokój, póki znów nie będzie miał z górki.
[#39] Re: AMIGA 600 / Karta 4gb / stos gier (brak pamięci!)

@sanjyuubi, post #38

Stryker, to dobra firma
[#40] Re: AMIGA 600 / Karta 4gb / stos gier (brak pamięci!)

@dez3, post #39

Potwierdzam, kupowałem od niego przełącznik kickstartów.
[#41] Re: AMIGA 600 / Karta 4gb / stos gier (brak pamięci!)

@QkiZ, post #40

zmiennik sorry za brak konkretnych odpowiedzi.
Ostatnio kijowo zaczął mi się 2015.
Co do tego bootromu napisałem ci dziś na pm gdzie "może" je dostaniesz.
Odnośnie 1mb od rafgc i kicków to nie mam już i niewiem kiedy znów będą.
Ram możecie tez zrobic sobie samemu - pliki do płytek są dostępne lub walnąć sobie piggy moda.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem