[#1]
Rozszerzenie do 1MB - jak bardzo potrzebne ?
Hej,
Na wstępie chciałem się przywitać. Jestem kolejnym osobnikiem, który na fali nostalgii postanowił przypomnieć sobie czasy końca podstawówki i początku liceum i zakupić Amigę 500 - taki sam model jakiego używałem ponad 20 lat temu. Wiem, że taka kategoria "miłośników amigi" budzi politowanie, ponieważ średnio po tygodniu sprzęt im sie nudzi i trafia ponownie na allegro, ale liczę, że ze mną będzie inaczej :).
Do rzeczy: w przyszłym tygodniu powinna do mnie dotrzeć Amiga 500 (+ zasilacz, mysz, modulator). Do kompletu zamówiłem sobie emulator stacji Gotek, kabel do podłączenia Amigi do złącza SCART w telewizorze oraz 2 joysticki (żebym mógł z synem pograć). To czego nie mam zamówionego (ponieważ nie znalazłem wiarygodnej oferty) to rozszerzenie pamięci do 1MB. I teraz pytanie: jak bardzo to rozszerzenie jest potrzebne ? Ile % gier wymaga do działania tego rozszerzenia ? Docelowo na pewno je kupię, ale nie wiem jak intensywnie powinienem szukać :).
A może ktoś z Was ma na sprzedaż (lub wie gdzie mogę kupić) takie rozszerzenie ? (ogłoszenie w dziale "giełda" już zamieściłem)