[#31] Re: monitor commodore 1802

@BagoZonde, post #30

Wszystko wskazuje na zimny lut.
[#32] Re: monitor commodore 1802

@stachu100, post #31

Dzięki stachu100. Gdzie mogę go szukać ;). Po prostu przy gnieździe chromy? Jak głębiej to się nie znam. Też ta chroma się wyłącza w trakcie. Rozprawiczałem już 1084S więc wiem jak się obchodzić z monitorami w kwestii bezpieczeństwa.

Ostatnia modyfikacja: 05.07.2011 22:13:46
[#33] Re: monitor commodore 1802

@BagoZonde, post #32

Niestety zimne luty są bardzo wredne. Może być naprawdę wszędzie. Przy szukaniu pomaga sprężone powietrze które chłodzi na chwilę dany element. Ewentualnie dobra lupa tak x10 i duuuużo cierpliwości. I tak własnie szuka się zimnych lutów....
Zacznij od kabelków, potencjometrów, wyłączników oraz wszelkich złącz bo one są najbardziej narażone na obciążenia mechaniczne i tam właśnie połączenia lutowane puszczają najwcześniej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem