@Rafał A-3000,
post #37
Witam,
Dobrze Panowie, jestem osoba, która wykonała ten Interfejs i czytam sobie, czytam i w końcu napisze na forum w ramach zasady niczego o nas bez nas. Bardzo podoba mi się podejście rzucania ceny 40, 50 a może 10. Krytykowania obudowy za przewiewną przypominająca projekt z technikum, brak tego i tamtego (sygnalizacja Tx Rx) - na studiach też się używało czasami rżnięty nożykiem cienki akryl, ale tutaj jest to akryl dobrej jakości wraz z grawerowaniem . Wiem, że najlepiej jakby ten Interfejs miał jeszcze wbudowany Modul MIDI, stylizowaną aluminiową obudowę itp, itd. A to wszystko najlepiej za 15 Zeta i uścisk ręki prezesa. Interfejs zaprojektowałem - oczywiście wzorujące się na wcześniejszych konstrukcjach i schematach często posiadających tam albo gdzie indziej błędy i wady - nie na handel ale dla siebie i dwóch znajomych w celu posiadania nowego sprzętu a nie szukania po Ebayach i innych używanego. Dlaczego wyprodukowałem więcej sztuk? Jest to bardzo proste kompletnie nie opłaca się zamawianie w firmie produkującej PCB trzech sztuk, komponentów po różnych firmach - płacenie za przesyłkę za np. 15 DIN 5 tu, za optorezystory tam... Kupiłem kiedyś 2 interfejsy na aukcjach z tego jeden martwy na amen a drugi musiałem po dwóch tygodniach reanimować i powiem tak zrobiłem ten interfejs tak aby był wygodniejszy w użyciu i po to aby był nowy. Tak jak ktoś w tym wątku stwierdził "skąd wziąłeś tą cenę" dobre pytanie, ja też chciałbym wiedzieć skąd ktoś wycenia to na 40 lub 50 Zeta. Czy niektórzy wiedzą ile kosztuję laminowana płyta PCB z opisem oraz testem elektrycznym, zamówienie części, obudowy i wszystkiego co jest potrzebne do skręcenia tego co jest na zdjęciu wcześniej w postach? I tutaj nie mówię już o czasie spędzonym na zmontowanie tego. Powiem szczerze 50 PLN nawet nie pokrywa kosztów samych części dla jednej sztuki. Nie wiem czy komuś to coś mówi ale gniazda DIN są firmy Hirschmann... Proszę jeszcze wziąć pod uwagę to, że już kilka razy wystawiłem na Allegro te interfejsy i za każdym razem muszę odpalić Aledrogo za wystawienie oraz przy sprzedaży ponad 3,5% za transakcję. Panowie mam jeszcze 4 sztuki zmontowane i dwie niezmontowane proszę dać propozycję tak pół żartem pół serio. A jeżeli chcecie 25 - 50 sztuk to na pewno się dogadamy, a może nawet będzie można zaprojektować lepszą obudowę i sygnalizację Rx Tx... Bez złośliwości, widząc tutejsze pomysły skończy się tak, że za około 80-100 zeta (biorąc pod uwagę wszystkie koszty) wyjdzie wam sprzęt na domowo trawionej płytce bez laminatu i w czarnej plastikowej obudowie z ręcznie wydłubanymi otworami na konektory i już jakoś nikt nie myśli o sygnalizacji i dedykowanej obudowie... Ja wiem, że każdy chce obniżyć sobie poprzeczkę ale gadanie, że lepiej będzie jak się pod nią przekopie... no ale cóż tak zawsze było na PPA ;)
Pozdrawiam serdecznie,
tebes