@Sokok, post #28
Ja nie bardzo widzę korzyści z migracji z ClassicWB bazującego na WB3.1 do OS3.9 na mojej A1200 z 030 i 128 MB RAM. Możesz mnie poedukować.
@QkiZ, post #31
@Ferin, post #33
I zrobi się taki burdel jak z linuksem, komunizm pełną gębą, jak coś jest wszystkich, to jest nikogo. Kto miałby to ogarnąć i właściwie po co?
@QkiZ, post #34
Ciekaw jestem co masz na myśli burdel.Nie chodzi mi o same systemy bo są bez porównania lepsze od wszystkich amigowych. Mam na myśli mnogość różnych wersji. Wyobrażasz sobie co by się działo na amigowym podwórku? Na wjazd mamy dwie główne gałęzie jedna MUIowa, druga REACTIONowa, a jeszcze pewnie znaleźli by się tacy co by powiedzieli nic^%$a, tylko złomodorowskie rozwiązania żadnych głupot, nawet bibliotek od Cosmosa. Skończyło by się na dorobieniu nowych ikon i zegarka na belkę - razy trzy.
@Ferin, post #35
Mam na myśli mnogość różnych wersji.
Na wjazd mamy dwie główne gałęzie jedna MUIowa, druga REACTIONowa
a jeszcze pewnie znaleźli by się tacy co by powiedzieli nic^%$a, tylko złomodorowskie rozwiązania żadnych głupot, nawet bibliotek od Cosmosa. Skończyło by się na dorobieniu nowych ikon i zegarka na belkę - razy trzy.
Za Linuks.pl:
"W chwili obecnej dokładna ilość dostępnych dystrybucji nie jest znana - jest ich zapewne kilkaset"
@QkiZ, post #36
@Jenot, post #38
Ale nie porównuj Arosa z Linuksem - nie ta skala. Linux to kilka rzędów wielkości więcej developerów, betatesterów i użytkowników, potężne firmy i pieniądze, Aros to garstka ludzi traktujących to wyłącznie jako hobby.I to jest odpowiedź na pytanie QkiZa. Przecież nie ma co porównywać Linuksów i amigowych systemów, przecież u nas prawie nikt się tym nie zajmuje, mam na myśli klasyka. Są rzeczy nowe takie jak Netsurf, ale na jego przykładzie dobrze widać, że klasyk już nie daje rady. Jestem jak najbardziej za optymalizacją tego co już jest i poprawianiu błędów, ale żeby to dalej ciągnąć? Po co, żeby uruchamiać pod uae? Bezsens.
@Ferin, post #39
Jestem jak najbardziej za optymalizacją tego co już jest i poprawianiu błędów, ale żeby to dalej ciągnąć? Po co, żeby uruchamiać pod uae? Bezsens.
@Ferin, post #35
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #41
Najwyraźniej amigowe systemy znasz tylko z obrazków ;)Masz rację, poza tym trochę ze słuchu go też znam
QuKiz napisał:
Przecież w AOS3.9 był Reaction, MUI to tylko dodatek, który nie był częścią systemu...
] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [ napisał: Tylko OS4 jest zintegrowany z Reaction, ale nadal działają programy z OS3 pisane
@Leon, post #1